Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer
Välkommen, Gäst
E-post: Lösenord: Kom ihåg mig

ÄMNE: Bemötandet är avgörande för framgången

Bemötandet är avgörande för framgången 15 dec 2008 09:03 #23043

  • realizeab
  • realizeab's Avatar
En klapp på axeln kan få även den försiktige att komma med nya bra idéer.

Uppmärksamma eller belöna inte bara de idéerna som ni med säkerhet tjänar pengar på. Den verkliga prestationen hos idégivaren ligger i att han bemödar sig att bidra. Det är viktigt att det engagemanget uppmärksammas, annars kommer inte den personen med fler idéer. Hans nästa idé, som du då aldrig får, kanske är brilliant. Detta gäller inte minst för de idéer du får in spontant t.ex. via ert förslagssystem. Uppmärksamheten ska stå i proportion till idéns värde, men det inser idégivaren bättre än någon annan.

I tider som dessa smyger det sig in en extra stor försiktighet kring att testa nya saker. Många företag försöker ”svälta sig igenom” kristider. Man skär ner antalet anställda, man lägger spännande projekt på is. Jag har hört att några företag tom drar in på veckans fruktkorg.

Det har säkert ett signalvärde men när de som finns kvar i företagen ska hålla modet uppe och fortsätta anstränga sig, kanske tom överträffa sig själv så borde lite frukt vara en bra investering. Mitt i allt allvaret borde vi kanske lyssna på TV-figuren Sally som så klokt säger att ”det går inte att bromsa igenom en uppförsbacke”

SV: Bemötandet är avgörande för framgången 23 mar 2009 21:55 #24870

Om det är något ett barn förstår så är det beröm.  Min 6 åring får det kontinueligt och jag får vara med i en spännande värld där han ibland får förklara det jag inte förstår ( då gäller det teckningen eller lerkuben eller något annat som jag inte kan gissa mig till) men som är självklart för honom. Tänk vilken uppfiningsförmåga man får träffa på om man frågar hur man ska lösa problemet.  Det enklaste är det svåraste för oss vuxna att lösa, men ibland tänker vi lika och då har vi gjort precis det man inte ska göra och så fungerar det. Bra va :bravo :winner :LOOOL God natt, aj då jag menar god morgon :D :D.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

Re: SV: Bemötandet är avgörande för framgången 12 okt 2011 08:41 #41449

Hej!
Håller med er till fullo. En klapp på axeln och uppmuntran efter en bra idé (eller vilken idé som helst som kan bidra till en annan syn på det som ska göras/förbättra det som ska göras) är en viktig del. Speciellt när det gäller när en chef ger beröm åt en anställd eller kanske också dennes chef. Detta är såklart viktigt inom alla sammanhang.

Människor växer genom konstruktiv kritik, men framförallt växer vi genom att våra idéer och tankar får komma fram och göra skillnad - samtidigt som vi får lön för mödan genom ett tack, bra jobbat eller liknande.
Det är mycket värt!

Mvh
// Dan Vikström
Trött på dryckerna på marknaden?
VIDA DRYCKER UF säljer nu den nya drycken GROGH!

Låter det intressant?

Tveka inte att höra av dig:
076 - 82 57 883
vidadryckeruf [a] gmail.com
www.vidadryckeruf.n.nu
www.vidadryckerufblogg.blogspot.com

Re: SV: Bemötandet är avgörande för framgången 13 feb 2012 03:18 #42753

Undercuver nu på svenska, man åker ut och lyssnar på de som vet något. Ja vem skulle man annars lyssna på, Självklarheter, allt som behövs är ofta en förslagslåda samt uppmuntran. Ganska korkat att inte tänka längre av en massa VD:ar. Det possitiva skulle då vara bikten inför kamera och ev. lite åtgärd.
Lars
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
Moderatorer: Patrik Nilsson

Välj kommun från listan