Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer
Välkommen, Gäst
E-post: Lösenord: Kom ihåg mig

ÄMNE: Öppna egen klubb/nattklubb

Öppna egen klubb/nattklubb 23 maj 2010 12:23 #33207

Hej,

Är lite nyfiken på vad som krävs enligt reglerna för att få etablera klubb/nattklubbar i Sverige och Berlin (Tyskland). Jag har hört att för att få öppna en klubb så måste det finnas tillgång till varm mat på stället?  ???

Alltså minst 5 olika varmrätter, låter ju helt absurt om man enbart ska öppna en klubb som ska servera alkohol. Stämmer detta verkligen?
musician / composer

SV: Öppna egen klubb/nattklubb 23 maj 2010 12:38 #33209

  • krjh
  • krjh's Avatar
  • OFFLINE
  • Moderator
  • Inlägg: 630
  • Tack mottaget: 2
Såvitt jag vet så behöver du servera mat för att få alkoholtillstånd. Det är vad det handlar om.

Men om jag inte minns helt fel så var det en av de större cafékedjorna som fick alkoholtillstånd för inte så länge sedan.

Kanske finns undantag. Men jag är ingen expert på området.

SV: Öppna egen klubb/nattklubb 23 maj 2010 13:54 #33212

Känner till ett flertal krogar som enbart serverar alkohol. Dagstid håller de stängt.

Tycker detta är väldigt tråkigt - är inte intresserad av mat överhuvudtaget. Får göra lite mer research. För er som vet mer om saken får gärna skriva en rad eller två.
musician / composer

SV: Öppna egen klubb/nattklubb 25 maj 2010 18:02 #33266

Finns det någon som vet?
musician / composer

SV: Öppna egen klubb/nattklubb 25 maj 2010 18:53 #33268

  • krjh
  • krjh's Avatar
  • OFFLINE
  • Moderator
  • Inlägg: 630
  • Tack mottaget: 2

SV: Öppna egen klubb/nattklubb 26 maj 2010 11:24 #33274

Svaren finns främst i lagtexten (Alkohollag 1994:1738) som du lätt hittar på nätet. Som alltid kan viss tolkning göras men det framgår tydligt att din lokal behöver ha ett kök och att du jämte alkoholserveringen måste kunna erbjuda "allsidig tillagad mat" eller liknande, dvs snacks och nachos-tallrikar med dip och liknande räcker inte. Har du fler frågor föreslår jag att du kontaktar tillsynsmyndigheten i din kommun för att höra vad som gäller. Min erfarenhet är att de gärna svarar på frågor och är behjälpliga för alla seriösa som vill göra rätt för sig. Som serveringsansvarig behöver du för övrigt ha påvisat god kunskap kring alkohol genom att som minimum ha genomgått en sk krögarutbildning och inte ha en massa förfallna skulder eller andra förseelser i baggaget som får dig att framstå som olämplig. Någon regel om minst fem rätter har jag aldrig hört talas om men det kan mycket väl vara någons tolkning av allsidig som inte låter alldeles orimlig.

Välj kommun från listan