Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer

Personlig utveckling

Alla framsteg, oavsett om det gäller på individnivå eller i grupper och företag, föregås de alltid av personlighetsutveckling. Det innefattar att stärka en persons självkänsla, självförtroende, kunskap och att utveckla sina talanger men kan även betyda att individen förbättrar sin hälsa, öka inkomsterna, lär sig stresshantering, mental träning, andlighet och personligt ledarskap. En ledare kan t ex inte leda andra om denne inte först kan leda sig själv. Så här målsätter du dig.

En definition av personlig utveckling är – ”Personlig utveckling är den medvetna strävan mot framåtskridande genom att öka sin självkännedom och kunskap och förbättra personliga färdigheter.”

En översättning från Wikipedia på engelska kan vi läsa definitionen – ”Personlig utveckling omfattar aktiviteter som förbättrar medvetenhet och identitet, utveckla talanger och potential, bygger humankapital och underlättar anställbarheten, förbättrar livskvalitet och bidra till att förverkliga drömmar och ambitioner.”

På denna sida hittar du artiklar och tips skrivna av våra experter och den kan utgöra en bra grund för din personliga utveckling.

torsdag, 12 april 2012
av Ylva Ekdahl i Personlig utveckling
tisdag, 16 juni 2009
av John Rosencranz i Personlig utveckling
fredag, 15 maj 2009
av Redaktionen på Företagande i Personlig utveckling
tisdag, 21 april 2009
av Olof Röhlander i Personlig utveckling
torsdag, 19 februari 2009
av Magnus Hjerpe i Personlig utveckling
torsdag, 29 januari 2009
av Magnus Hjerpe i Personlig utveckling
torsdag, 22 januari 2009
av Magnus Hjerpe i Personlig utveckling
onsdag, 17 december 2008
av Magnus Hjerpe i Personlig utveckling
Sida 10 av 24

Välj kommun från listan