Användarnamn
Lösenord
eller  Logga in med Facebook

Gratis fakturamall

Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Företagande Redaktionen   
2008-04-27 16:41

Bild på fakturamallen

1. Gratis!

2. Proffsig och lätthanterlig PDF

3. Helt gratis!

Ladda ner mallen

Ladda ner gratis fakturamall här

Dokumentmallen ”Faktura” används som ett betalningsunderlag vid försäljning av varor och tjänster. Fakturor utgör även underlag för bokföring både för avsändaren och för mottagaren. I en faktura skall flera uppgifter framgå enligt lag, bland annat skall varje faktura ha ett fakturanummer, fakturadatum, förfallodatum, och en specifikation av den tjänst eller vara som levererats.

Fakturamall i PDF-format

Här är den senaste fakturamallen i pdf. Den stora fördelen, förutom att den är snygg och lätthanterlig, är att du kan ladda ner den, spara mallen med samtliga uppgifter för att sedan kunna ta fram den vid ett senare tillfälle och snabbt skapa nästa faktura. Det sparar så klart massor av tid.

Även denna är helt gratis att ladda ner.

(Observera att mallen väger lite mer (1mb) när du laddar ner den men det är bara verktygsmallen - dvs att när du sparat/skrivit ut den med tex något av pdf-programmen nedan, så kommer den inte väga mer än någon annan pdf-faktura.)

För att ändra momssatsen så gör du det nere till vänster i mallen, vid momsunderlag. Den står automatiskt på 25% moms till en början. Låt säga att beloppet är 1000kr så skriver du det bredvid t ex "Moms 6%" om du önskar att ändra till det. Då räknar den om automatiskt.

Notis: Om du vill spara någon av ovanstående faktura i pdf-format så att du enkelt kan mejla den till din kund rekommenderar vi att ladda ner något av följande gratisprogram: CutePDF-Writer eller PDF-creator (En ny skrivare kommer att synas när du väljer att skriva ut. Tryck på den nya och du kan spara filen som en pdf på din hårddisk.)

Fakturamall i Excel-format

Denna fakturamall är i XLT-format anpassad för att användas som en fakturamall i Excel. Du anpassar själv fakturan vid ett första tillfälle med egen logotyp och färger. Den räknar ut Enheter/Antal, Pris, Moms, samt Totalsumma och skapar på Fakturan en Fakturakopia.

Här kan du ladda ner fakturamallen i Excel.

Här kan du hämta en beskrivning av fakturamallen i Excel som en text-fil.

Här kan du hämta en beskrivning av fakturamallen i Excel som en word-fil.

Adobe readerHär kan du ladda ner den senaste versionen av Adobe reader. (Fakturamallen i pdf fungerar bäst i den senaste versionen.)

Ansvarsfriskrivning

Producent och tillhandahållare av dokumentmallarna på foretagande.se ansvarar inte för ekonomiska eller andra skador eller förluster som kan uppkomma genom användning av dokumentmallarna. Användning av dokumentmallarna kräver viss juridiska baskunskaper. Dokumentmallarna är främst avsedda som exempel på hur dokumenten kan se ut. Av denna anledning sker nyttjandet av dokumentmallarna helt på användarens egen risk.

Skriv din kommentar

0

Kommentarer (31)

Ladda föregående kommentarer
 • Vet inte vad som är fel då. Använder du Windows 8 eller Mac så kan det bli problem. Annars ska det gå.

 • Gäst (henrik)

  Permalänk

  hej
  hur får jag fakturan att fungera när jag ska dra av rotbidrag ?
  Med vänlig hälsning
  henrik

 • Hej! Funka bra ända tills därnere, där det va förtryckt...beloppen 0.00 på ett fllertal ställen., mysko!!

 • Gäst (Jesper A)

  Permalänk

  Hej. En bra kanon bra lätt och snygg men kan man inte lägga in sin loga typ unde "avsändare"??? mvh J.A

 • Gäst (Sevak)

  Permalänk

  Hej. Det går inte att infoga företagets logotyp i Excel filen. Det går inte att ta bort text, eller ta bort formatering heller, det krävs lösenord då. Jag behöver er hjälp. Tack på för hand.
  MVH Sevak

 • Se länken där du kan hämta en beskrivning av mallen.

 • Gäst (DN)

  Permalänk

  Hej,
  jag provade PDF mallen och den fungerade helt utmärkt!
  Tack!

 • Gäst (Alice Jeppsson)

  Permalänk

  Hej. När jag sparar den färdigifyllda fakturan och ska öppna den på nytt, har det jag fyllt i försvunnit. Så har det inte varit förut. Vad kan det bero på?

 • Hej Alice! Prova att ladda ner den igen och se om d kan uppdatera Adobe-reader. Den är nyligen testad och ska fungera som vanligt.

 • Gäst (Gun Pettersson)

  Permalänk

  Hej,
  Hur gör man för att få texten större tex i plusgiro, texten är så liten att den ej är läsbar. Vad kan jag göra för att få den större?

 

Twitter och FB

Här följer du oss på Facebook

Google plus

Följ oss på Google +, Facebook och Twitter

Protected by SiteGuarding.com