Användarnamn
Lösenord
eller  Logga in med Facebook

Ledarskapsforum

Hur är du som ledare?

Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Tomas Lydahl   
2008-05-22 18:41

Hur är du som ledare?Att vara ledare är inte så lätt som många tror. Innan man kommer in i rollen har man ofta en annorlunda bild av vad det innebär. Många har nu ögonen på dig och ditt agerande i alla situationer. Hur du uppfattas av alla medarbetare är nu viktigare än det varit tidigare.

Nyhetsbrev

yesJa tack, skicka fler gratis tips & nyheter. Enkelt att avanmäla.


Relaterade artiklar

Faktum är att vi kan tycka att vi är bra ledare, men tycker inte de vi jobbar tillsammans med det, så är vi det inte. Tycker dina medarbetare att du är en bra ledare? Det finns bara ett sätt att få reda på det och det är att fråga dem.

För att få riktigt ärliga svar måste de få vara anonyma. Ett sätt kan vara att sätta en låda på en neutral plats där man kan lägga sina svar.

Vilka ska man då fråga? Alla! De som är under dig, kolleger och chefer. Då får du svar från alla synvinklar. Det är också bra att själv svara på samma frågor för att jämföra din egen uppfattning med andras.

Svaren kan kanske såra ditt ego men det är ett väldigt effektivt sätt att få reda på hur du är som ledare. Nu vet du precis hur dina arbetskamrater uppfattar dig som ledare, kollega och arbetskamrat. Detta är enormt värdefullt för din personliga utveckling.

Här är några exempel på frågor du kan använda:
Hur uppfattas jag under stress/deadlines?
Uppfattas jag som öppen för andras förslag?
Tycker du att jag är rättvis och behandlar alla lika?
Nämn 3 saker som jag gör bra som ledare.
Nämn 3 saker som jag kan göra bättre.
Uppfattas jag som en bra lyssnare?

Du kan själv skräddarsy ett frågeformulär för att få reda på just de sakerna som är viktiga för dig.
Den viktigaste regeln när du gör detta är att aldrig försöka försvara dig utan istället se det som en gåva. Ta till dig av vad som skrivits och lär dig av detta. Detta visar att du är angelägen om att bli en så bra ledare som möjligt.

Lycka till!

Tomas Lydahl

Författare, föreläsare och kursledare Tomas Lydahl driver företaget WOW! Marketing. Efter 18 år i U.S.A. där han jobbade som försäljningschef inom hotellbranschen är han nu hemma i Sverige igen. Han erbjuder visionstarka företag sina tjänster inom Kundvård, Produktivitet, Stress  och Affärsnätverkande. Han jobbar även one on one med företagsledare som vill maximera resultat och livsglädje.

WOW! Marketing | Kundvård

Föreläsare | Författare

Skriv din kommentar

0

Personer i konversationen

Kommentarer (1)

  • Bra artikel och föredömligt kort! Detta hur man uppfattas som ledare gäller faktiskt inte enbart bland kollegor, chefer ovanför. Om du är egen företagare, prova att ställa snarlika frågor till dina kunder också! Och du får faktiskt oftast ärliga svar direkt utan anonymitet...

 

Nyhetsbrev

klickSverige bästa nyhetsbrev för företagare säger vissa. Vad tycker du?

Prenumerera gratis - enkelt att avanmäla.


Twitter och FB

Här följer du oss på Facebook

Google plus

Följ oss på Google +, Facebook och Twitter

Protected by SiteGuarding.com