Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer

Konsten att driva lönsamt företag utan butik och hemsida

Dela artikeln
tisdag, 27 september 2011 0

Traderas och eBays loggaMånga som vill starta upp ett företag och komma igång med sin försäljning riskerar att fastna i ett webbträsk med hemsidebyggande, e-handelsval, micklande med betallösningar och liknande hinder.

Det här kan också vara vanliga bekymmer för företagare som redan är igång, som kanske har både e-handelslösning, hemsida och butik ”på stan” men som inte når nödvändig lönsamhet.

Prioritet nr. 1 borde vara inkomsterna
Och prioritet nr 2: kunskap. Nämligen vetskapen om att du kan tjäna pengar och leva på affärsidén innan du kastar dig in i webbteknologi och andra kostsamma digitala experiment.

Satsa ingenting förrän du vet vad du kommer att tjäna!
En god regel som vi hämtar från reklamvetenskapens värld är att inte investera pengar i marknadsföring och logistik om du inte på förhand vet vad du kommer att tjäna på satsningen.

Lösningen är gratis medlemskap på färdiga e-handelsmarknader
Här finns fler än en kvarts miljard registrerade internetköpvana kundämnen på marknadstorget. Och klappade och klara e-handelsystem med säkra betallösningar.

Testa, prova, kolla och jämför
Här kan den som lätt vill testa försäljningspotentialen; ta reda på prisnivån, vad marknaden vill ha och är beredd att betala, kolla hur konkurrensen ser ut och snabbt lära sig den effektivaste säljrutinen.

Marknadsplatserna heter eBay och Tradera

På ebay och Tradera kan du sälja i minut till fast pris eller på auktion om du så önskar. Här får du garanterat lägre säljkostnader än någon annanstans och säkra affärer med pengarna på kontot innan du skickar varan.

Här finns dina kundämnen, garanterat
Oberoende vad för slags produkt du har, så kan du vara helt säker på att just nu i detta ögonblick när du läser detta, så sitter det mellan 10 000-60 000 personer framför sina datorer med betalkort i händerna beredda att köpa en sådan vara som du vill sälja.

Gratis skyltfönster
Här kan du visa upp ditt företag och dina varor med en egen gratis sida på detta gigantiska marknadstorg. Och din produktannons kostar mindre än en kopp kaffe när du annonserar. Visst är det värt att testa en sådan marknadsplats, inte sant?

Läs fortsättningen - Det här behöver du för att sälja på eBay och Tradera

Välj kommun från listan