I den senaste rapporten från Economist Intelligence Unit (EIU) har Singapore, som också är en av världens dyraste städer att bo i, Danmark och USA utnämnts till de bästa platserna i världen för att bedriva affärsverksamhet. Denna prestigefyllda rankning, som utvärderar affärsmiljön i 82 länder och territorier, placerar Singapore i toppen för det 16:e året i rad, vilket framhäver dess oöverträffade stabilitet och attraktivitet för företag.

Enligt Prianthi Roy, EIU:s landsprognoschef och analytiker för Europa, ligger hemligheten bakom Singapores framgång i dess politiska stabilitet och regeringens samordnade ansträngningar för att hjälpa inhemska privata företag att avancera teknologiskt. "Singapore kommer att förbli den bästa geografin i världen för att bedriva affärer," sade Roy i en diskussion med CNBC, och betonade de strategiska åtgärder som har befäst nationens position som ett globalt affärscentrum.

EIU:s omfattande rankningssystem bedömer en mängd indikatorer såsom inflation, levnadskostnader, ekonomisk tillväxt och finanspolitik för att bestämma attraktiviteten av att bedriva affärer i olika regioner. Detta tillvägagångssätt belyser inte bara det nuvarande affärsklimatet utan identifierar också ekonomier som är positionerade för tillväxt, vilket erbjuder värdefulla insikter för potentiella investeringsmöjligheter.

Efter Singapore säkrade Danmark och USA andra respektive tredje platsen.

Danmarks robusta makroekonomiska grundvalar, tillsammans med dess överlägsna transport- och digitalinfrastruktur, gör det till en attraktiv destination för företag. Samtidigt fortsätter USA att erbjuda gynnsamma marknadsmöjligheter, särskilt på grund av sin öppna inställning till utländsk handel och investeringar.

Topp 10 avrundas av andra avancerade ekonomier som är kända för sin starka prestation i EIU:s index, inklusive Tyskland, Schweiz, Kanada, Sverige, Nya Zeeland, Hongkong och Finland. Dessa nationer framhävs som säkra för investeringar, trots förväntningar på stabil men relativt långsam tillväxt i både BNP totalt och per capita.

Rapporten belyser också länder som har gjort betydande framsteg i att förbättra sin affärsmiljö. Grekland, som fått en skjuts av pro-företagsregeringens reformer, toppade listan över "stora förbättrare". Argentina följde nära efter, med president Javier Mileis fria marknadsreformer som orsakade en dramatisk förbättring i dess affärsklimat. Indien erkändes för sin potentiella skala och fördelaktiga demografiska profil, vilket gör det till en attraktiv marknad för framtida efterfrågan och investeringar.

10 bästa länderna att göra affärer i

  • Singapore
  • Danmark
  • USA
  • Tyskland
  • Schweiz
  • Kanada
  • Sverige
  • Nya Zeeland
  • Hong Kong
  • Finland


Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.