Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer
Välkommen, Gäst
E-post: Lösenord: Kom ihåg mig

ÄMNE: Sänkt skatt för fåmansföretagare

Sänkt skatt för fåmansföretagare 21 sep 2005 10:33 #1065

  • danne
  • danne's Avatar
  • OFFLINE
  • Jag postar några inlägg till..
  • Inlägg: 507
  • Tack mottaget: 1
Vad anser Ni om denna förändring?



Regeringen är klar med sitt förslag som ska sänka skatten för fåmansföretagare. En vits med förslaget är att växande fåmansföretag helt ska kunna slippa de så kallade 3:12-reglerna.

Förslaget kostar 1 miljard kronor, pengar som funnits avsatta sedan länge i avvaktan på att regeringen skulle bestämma sig för hur reglerna ska ändras.



Ett fåmansbolag är ett aktiebolag med en begränsad krets av ägare och ofta huvudägaren som vd. De särskilda 3:12-reglerna för fåmansbolag är till för att ägarna inte ska kunna plocka ut hela sin ersättning från företagen som lågbeskattade kapitalinkomster utan skatta för en del av inkomsterna som lön.



Regeringens förslag innebär att en större del av ersättningen i fortsättningen får beskattas som kapitalinkomst. Det sker bland annat genom att ju mer lön företaget betalar till sina anställda, desto större blir andelen.



Ett företag med sådär nio-tio anställda med en lön på 250.000 kronor och där ägaren tar ut 400.000, ska helt slippa 3:12-reglerna. Ägare av mindre fåmansbolag kommer att kunna utnyttja en förenklingsregel som säger att drygt 60.000 kronor alltid ska kunna tas ut som kapitalbeskattad inkomst.



Källa: www.di.se
Billiga solglasögon - www.trendystuff.se


www.spaweekendhotell.se - Spa portal

Välj kommun från listan