Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer
Välkommen, Gäst
E-post: Lösenord: Kom ihåg mig

ÄMNE: Blivit erbjuden jobb utomlands/starta eget, ett par frågor.

Blivit erbjuden jobb utomlands/starta eget, ett par frågor. 25 mar 2009 17:21 #24932

Hej!
Jag har blivit erbjuden ett arbete som massör i Norge. De vill inte anställa mig utan vill att jag startar eget så att de slipper alla avgifter. Jag blev erbjuden futtiga 325SEK/h för detta o det räcker som alla vet inte långt. Hur mycket skulle jag behöva fakturera för att jag skulle kunna ta ut en lön efter skatt på 300SEK/h? Finns det nån formel jag kan använda? Vilka kostnader ska jag tänka på förutom de sociala på 31%, samt skatt på lönen på 30%? Resor ligger som billigast på 500kr t&t.

Vidare undrar jag om det är möjligt att starta ett kombinationsföretag? Jag sysslar med musik oxå o arbetar som musiker. Jag skulle vilja ha ett företag för både massage o musik, så att jag kan använda pengarna i företaget både till lön o för inköp oavsett vilken av källorna jag använder.

Det är lite brådskande o därför ställer jag frågorna rakt av utan att ha läst på så mycket själv. Ursäkta för det.

/Fredrik

SV: Blivit erbjuden jobb utomlands/starta eget, ett par frågor. 25 mar 2009 20:02 #24935

300kr/timmen rent efter skatt, motsvarar en månadslön på drygt 50.000kr efter skatt, eller i nivå med en finansministerlön före skatt. Jag kan inte massagebranschen, men det låter som väldigt mycket i mina öron. Nåväl, det är kul om någon tjänar pengar.

Om det är ett fåtal timmar så räknar du förslagsvis så här:

300 /(1-30%) = 390

390 /(1-31%) = 565kr + moms som du då bör debitera.

Tillkommer resor, men de skall väl inte debiteras per timme utan per gång. Observera att det här inte tagits höjd för bokföringskostnader eller administration, inte heller semesterlön, pensionförsäkring eller några andra omkostnader.

Du kan ha ett företag som sysslar med massage och musik, inga problem.

SV: Blivit erbjuden jobb utomlands/starta eget, ett par frågor. 25 mar 2009 21:20 #24936

Om vi bortser från resekosnader och tid så dubbla så har du 600+ 150 i moms där har du ett pris som låter vettigt om det inte är ett längre uppdrag. Sedan har du kanske flera faktorer som spelar in positivt och negativt på priset.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

Välj kommun från listan