Vill starta eget i västerås. hur?

1
Hej.

Jag är en driven 28årig tjej som bor i Västerås. Har på senare tid funderat vad jag ska göra med mitt liv.
Storm trivs i butikslivet och har väll egentligen alltid haft en liten dröm att ha något eget..

MEN, jag ha verkligen ingen aning om hur det fungerar och hur man går till väga? försökt googla, men vet inte om jag blir något klokare.
Behöver man start kapital som man själv sparat ihop, eller tar man lån till allt material? får man hjälp från någonstans, med bidrag osv för att själv få ut någon lön att kunna försörja sig själv? Menar vem vet ifall det går trögt i starten innan man får kunderna (om man får) man lär ju kunna försörja sig själv med hyra, mat osv.

Min tanke är väll att ha en liten butik, med konseverade rosor i box. Rosor som håller sig upp till 1-3 år :bravo (med kärlek) lite roligare än att köpa rosor som dör efter ca 7 dagar (se länk & bilder vad jag menar) Så lokal behöver inte vara så stor, åtminstone! Vad tror ni om iden, är jag bara helt ute och drömmer och har livlig fantasi?

Vänliga Hälsningar
Mag.
367
28
F[color=#0000ff]undera på om du börjar i rätt ända[/color] Det gäller att identifiera en vara eller tjänst som man kan se att folk letar efter- som det finns marknad för.- Du kan t.ex. se vad andra säljer bra och mycket av: Där kan du också sälja bra. [color=#0000ff]Bäst att finansiera själv[/color] Starta inte företag med stora skulder. Du får en skuld till banken när du lånar. jobba hårt-och ta minst ett extra jobb och spara ihop pengar till dina startkostnader. [color=#0000ff]fundera på din försäljningsplattform[/color] Kanske bättre att sälja "på nätet" än att sitta och vänta på kunder i en butikslokal på stan. Min käpphäst är att prova att sälja på Tradera och Ebay Kostar inte ett öre att presentera företaget där för många miljoner kundämnen. och kostar mindre än en korv på OKQ8 för en annons där. Lägre försäljningskostnader kan du inte hitta. Skulle det mot förmodan gå dåligt att sälja rosorna där får du snabbt som ögat leta rätt på någon annan produkt. ([i]blomsterhandlare överlever vanligtvis på att blommorna som de säljer vissnar och kunderna kommer tillbaka med nya pengar för mer.blommor. o.s.v. [/i]) Kolla gärna på http://driv-eget-utan-hemsida.blogspot.com
Redaktuellt

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.