Vilken typ av företag?

...
Hejsan!
Till och börja med så visste jag inte vilken kategori så tog allmänt.

Okej, Så jag har en produkt ide som jag håller på att rita på. Mäter ut måtten m.m. Om jag får till produkten riktigt bra till ett lågt tillverknings pris så funderar jag på att tillverka den själv (förhand). Och sälja den till företag som (okej lite hjälp för att lista ut produkten) Hobbex, hobbysweden och rc-butiken.

Till mina frågor.
Behöver man ett företag för detta och vilken sort i sådanna fall?

Om man måste ha ett företag behöver man väll inte nått speciellt lager eller byggnad?

Behöver man ett företagskonto eller kan man ha ett personkonto?

Om man har ett annat jobb brevid, behöver man betala mer skatt eller bara moms på produkterna man säljer till företagen?

Kostar det extra att sälja till butiker utomlands även om de går med på att betala frakten?

Kommer säkert på mer när jag fått svar 🙂
// Anonym
1009
85
Hej, Du skulle nog fundera på att gå någon starta-eget-kurs på Nyföretagarcentrum, AMLI etc. Då får du lite mer kunskap om de flesta områden du bör känna till. Ska du sälja produkter kan du väl möjligen bedriva det som hobby om det är i mindre skala, ev som anställd om du har en kund, som självanställd (typ fakturera genom annat företag) vilket kan passa om det är mindre skala, eller med eget företag. Om du ska starta företag så är det vissa faktorer som spelar in på vilken typ av företag som passar. Är du själv och räknar på en mindre omsättning kanske enskild firma passar. Du behöver inte ha någon byggnad, men kanske ett lager hemma kan vara bra. Företagskonto är bra. Ska du ha ett bankgiro som kunderna betalar till är nog företagskonto ett måste. Skatten beror på vilken form/företag du bedriver verksamhet och hur du tar ut vinsten. Beroende på vilket land du vill sälja till kan det tillkomma tull. Beroende på vara kan det finnas andra skatter att betala eller tillstånd som måste sökas. Svårt att ge något konkret svar. Om du är serriös med att dra igång så bör du gå någon kurs som jag skrev ovan. Ev också ta kontakt med en redovisningskonsult som kan hjälpa dig att starta upp och även löpande.
www.bocekonomi.se - Redovisning, nyföretagande, företagsutveckling

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.