av Redaktionen
Redaktionen
Författare på Foretagande.se
46 foruminlägg
1259 artiklar
Det är knappast ett nytt koncept, men det är fortfarande många företag som inte är helt insatta i vad factoring egentligen innebär. Det kan låta för bra för att vara sant att man kan sälja fakturor för att genast få ut pengarna för dessa. Men det är faktiskt inte svårare än så, och när man väljer en factoringtjänst som är seriös och pålitlig så kan detta bli lösningen då man behöver ett bättre cashflöde men inte vill riskera att förlora kunder.

Snabbare cashflow med factoring

 

Det som gör möjligheten att sälja räkningar så snart som de har ställts ut så attraktiv är just att detta kan ge ett snabbare cashflöde. Istället för att vänta 30 dagar eller mer på att få fakturan betalad så får man pengarna dagen efter det att man har sålt fakturan till factoringbolaget. För vissa mindre företag så kan detta betyda skillnaden mellan att kunna ta på sig fler uppdrag och att riskera att lägga ner.

Även om det är så att man får betala en avgift för tjänsten så kan det faktum att man får loss kapital så pass snabbt vara värt en hel del. Det är också detta som är det starka argumentet för små och medelstora företag att beakta möjligheten att få in pengar snabbare med existerande fakturor som ännu inte har betalts.

Kloka investeringar för utökad verksamhet

Med mer pengar på kontot så går det att genomföra planer som kräver cash. Man kan fatta kloka beslut och utveckla verksamheten på ett effektivt sätt. Det här kan innebära att kundunderlaget växer så att man får in fler uppdrag och därmed kan växa som företag. Med tiden så kan man se att fakturaförsäljning inte längre blir nödvändig då man får snurr på verksamheten och når mål i affärsplanen som förväntat.

Flexibla kontrakt med factoringbolag

Nu är det dock viktigt att inse att inte alla factoringtjänster är lika bra. Dessutom så ska man betänka huruvida planen man har med att sälja fakturor är hållbar eller inte. Factoringbolag som investerar lite mer tid i sina kunder ger ett viktigt stöd. De kan se till att kontrakt för fakturaköp är flexibla och att man inte behöver binda sig till att sälja räkningar för all framtid.

 

En annan viktig anledning till att välja ett seriöst bolag är att de kommer att representera den egna verksamheten. Kunder kommer ju att få räkningar och eventuella påminnelser från factoringtjänsten och då är det verkligen viktigt att detta sköts på ett snyggt sätt. God ton är ett måste men också möjligheten till smidiga inbetalningsmetoder som gör det lättare att fortsätta samarbetet med kunden. När det här fungerar på ett smidigt sätt så kan man säga att fakturaförsäljningen inte bara frigör kapital snabbare, den kan också bidra till att man kan jobba på ett mycket proffsigare sätt gentemot kunderna vilket kan vara av stort intresse för många företag.

Inlägg från Eurocredit AB som tar hand om de fakturor ni vill sälja.

Visa kommentarer 0
Du måste registrera dig som medlem för att skriva en kommentar.. för att registrera dig som medlem.