Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer
Välkommen, Gäst
E-post: Lösenord: Kom ihåg mig

ÄMNE: Sänk skatten för småföretag

Sänk skatten för småföretag 31 mar 2005 07:02 #277

  • danne
  • danne's Avatar
  • OFFLINE
  • Jag postar några inlägg till..
  • Inlägg: 507
  • Tack mottaget: 1
Sverige måste få fler företagare. Först då kan jobben värnas. Nu är skatteuttaget på de mindre och medelstora företagen så högt att dessa skatter inte uppfattas som legitima. Det är därför nödvändigt att skatteuttaget sänks.Det konstaterar Svenskt Näringsliv i ett remissvar till förslaget om ändrade skatteregler för företagandet, de så kallade 3:12-reglerna.Svenskt Näringsliv välkomnar att det finns ett förslag som är tillväxtinriktat för företag som anställer. De ökade möjligheterna för företag att expandera sig ur det restriktiva regelverket är viktigt och något Svenskt Näringsliv länge har krävt.Däremot är förslaget alldeles för komplicerat för de minsta företagen. Det är också allt för restriktivt för till exempel uppfinnare. Utan ytterligare förbättringar skapar förslaget nya legitimitetsproblem.Utredningens förslag om slopad förmögenhetsskatt måste genomföras. Förmögenhetsskatten driver kapital och kompetens ur landet. Utan tillräckligt kapital till de mindre företagen och en väl fungerande kapitalmarknad blir det för få investeringar.

Det krav som ställs på ägarlön för att löneunderlaget ska kunna användas är så högt att vissa företagare måste höja sin lön med upp till 65 procent. När anställda samtidigt får en löneökning med 2-3 procentenheter innebär detta betydande problem för lönebildningen. Det nuvarande kravet på uttagen lön på maximalt 10 basbelopp får inte skärpas.

Den föreslagna skärpningen av kapitalvinstbeskattningen är oacceptabel. Förslaget är diskriminerande och minskar systemets legitimitet, framför allt för de minsta företagen.

Det är positivt att utredningen föreslår en förenkling i form av ett schablonbelopp. Det är dock alldeles för snålt tilltaget. Det bör höjas till 2 basbelopp. Då skulle nästan 90 procent av alla 3:12-företag slippa att räkna på de komplicerade 3:12-reglerna.

Det är viktigt att utredningens förslag justeras och förbättras och att nya regler för företagandet snarast införs.Källa:Johan Fall, Svenskt Näringsliv
Billiga solglasögon - www.trendystuff.se


www.spaweekendhotell.se - Spa portal

Välj kommun från listan