Privat abonnemang i aktiebolag

2
Hej!

Jag har sökt i forumet, men inte hittat något svar som passar oss med aktiebolag.

Ska man skaffa bredband och telefoni som företag så blir det alltid lite dyrare, eftersom leverantören bakar in lite extra service.

Jag har som sagt ett aktiebolag och undrar om det är tillåtet att jag beställer privatabonnemang hos t.ex. Telia, i mitt eget namn, men använder bredbandet och telefonen helt och hållet i företaget (på kontoret, inte hemma).

Hur ser Skatteverket på detta, eller operatören, eller lagen? För- och nackdelar?

Hur ska man bokföra detta i så fall?
632
3
Företagets namn skall stå på fakturan.[br][br]Står det ditt namn lär det bli betraktat som en privat kostnad.
394
1
Det finns en del kryphål. [br][br]Om bredbandet är anslutet till en telefonlinje som innehas av AB kan kostnaden bindas till detta och Skatteverkets skrivelse från 0403016 bli tillämplig:[br][br]"Frågan som dock har uppkommit är om det kan finnas någon möjlighet till att kravet att säljaren ska ställa ut en ny korrekt faktura kan underlåtas när tidigare utsänt underlag brister endast genom att felaktigt namn på köparen angetts.[br][br]Frågan är således om bestämmelserna i 11 kap. 8 § 5 ML innebär att det för avdragsrätt för ingående skatt krävs att leverantören upprättar en ny faktura med korrekt namn angivet. Skatteverket anser inte att detta är nödvändigt i samtliga fall. Enligt Skatteverkets uppfattning föreligger rätt till avdrag för ingående skatt om företaget kan visa att namnet på fakturan är felaktigt. Som regel bör dock adressen vara korrekt och denna kan då stödja köparens bevisning att denne är rätt mottagare. En förutsättning för avdragsrätten är självfallet att det föreligger ett i alla avseende korrekt förvärv av en vara eller en tjänst. Avdragsrätten föreligger i den redovisningsperiod då fakturan mottogs/förvärvet skedde. Vilka krav som kan ställas på bevisningen måste av naturliga skäl bedömas från fall till fall.
Ulf Bjarme

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.