Bank? (Vill komma billigt undan)

6
hej... vet du hur man kan fixa en billig lösning för hur man skall göra med postgiro eller bankgiro för ett företag? just nu har jag bara ett allkonto och det är gratis..

men jag kan ju iofs öppna upp ett till allkonto och sedan be kunderna göra en "överföring" istället för betalning när de betalar.... har du någon koll på detta? (kan ju vara bra att ha ett konto till för moms också....)



vad är den billigaste tänkbara lösningen... (Just nu har jag handelsbanken men jag kan även tänka mig att ha kontot för företaget hos en annan bank)
37
Ser nog lite mer seriöst ut med bankgiro eller plusgiro. [br]Kolla runt bland bankernas hemsidor och knalla sedan in på ditt bankkontor och försök att pruta lite. Brukar fungera ganska bra, dom bjuder på första årsavgiften eller något i den stilen.
6
Ja, jag har hört att man kan förhandla bort avgiften. skall testa detta.. Tack!
83
Nu vet jag inte om det skiljer sig mellan bankerna, men jag har FSB och där är ett företagskonto gratis. Bnakgirokopplingen till företagskontot kostar ca 200 spänn per år. Nu har jag iofs allt ihopbakat i "privata" internetbanken. Så om du lägger till interbetbankskostnaden - vad den nu är på, 200? Så landar du på 400 spänn om året, det är väl inte mycket?
6
Brolin: Tack för infon. Jag har Handelsbanken. Enligt deras sajt kostar det 1049kr/år för att jag skall få bankgiro (företagskonto)..... kanske värt att byta över allt till en annan bank då.
46
[quote="Foppah"]Brolin: Tack för infon. Jag har Handelsbanken. Enligt deras sajt kostar det 1049kr/år för att jag skall få bankgiro (företagskonto)..... kanske värt att byta över allt till en annan bank då.[/quote] [br]Jag har också Handelsbanken, men öppnade endast ett sk Affärskonto med Bankgirokoppling. Har haft det i över 2 år nu och ännu har dom inte tagit något betalt för detta! :) [br]Men kanske beror på att jag bor på en liten ort där man är välkänd hos bankpersonalen. [br]Hon (på banken) förseslog först deras Företagspaket som skulle kosta 1200:- per år men det var jag inte intresserad av utan vill endast ha ett konto med koppling till ett bankgironummer. Fungerar perfekt och har hittills inte kostat mig ett öre. [br]Dessutom är ju Handelsbankens internetnetbank gratis. [br] [br]/ TT
134
Jag har föreninssparbanken. [br] [br]Fick gratis första året: [br]- företagskonto [br]- mastercard [br]- bankgiro [br] [br]Sen kommer de kosta 900:-/året som jag anser vara billigt.
/ www.peffen.com // Grafisk formgivning för tryck & webb
9
[quote="peffen"]Jag har föreninssparbanken. [br] [br]Fick gratis första året: [br]- företagskonto [br]- mastercard [br]- bankgiro [br] [br]Sen kommer de kosta 900:-/året som jag anser vara billigt.[/quote] [br] [br]Enligt prislistan på hemsidan kostar företagskontot inget. Bankgirot tar ut 200:- (inte Swedbank, men de debiterar kostnaden) Mastercard kostar 500/år. Hur har du räknat och i vilken avdelning av Swedbank öppnade du ditt företagskonto? [br] [br]Tack
37
Gör som jag: Skaffa ett Plusgirokonto Företag. Det räcker till allt och funkar för allt. Less is better.
134
[quote="beeo"][quote="peffen"]Jag har föreninssparbanken. [br] [br]Fick gratis första året: [br]- företagskonto [br]- mastercard [br]- bankgiro [br] [br]Sen kommer de kosta 900:-/året som jag anser vara billigt.[/quote] [br] [br]Enligt prislistan på hemsidan kostar företagskontot inget. Bankgirot tar ut 200:- (inte Swedbank, men de debiterar kostnaden) Mastercard kostar 500/år. Hur har du räknat och i vilken avdelning av Swedbank öppnade du ditt företagskonto? [br] [br]Tack[/quote] [br] [br]Jag har inte räknat någonting. Det var priset jag fick efter möte med företagsavdelningen på Swedbank, hette föreninssparbanken då.
/ www.peffen.com // Grafisk formgivning för tryck & webb
35
Jag använder mitt privata ePlusgiro för min enskilda firma. Fungerar på samma sätt som ett företags-ePlusgiro med enda skillnaden att privatkontot är billigare! cirka 144kr/år. Naturligtvis så har jag "vigt" kontot åt firmans affärer endast och inte några privata saker eftersom det då lätt blir rörigt. [br] [br]/Flat7

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.