Enkel deklaration för egen näringslivsverksamhet

2
Hej,

Jag har följande enkla frågor:

1) Jag har inga utgifter och ska ta ut alla intäkter. Jag momsdeklarerar på helår. Det enda som ska ligga som skuld (B14, "Skatteskulder") och kassa (B0, "Kassa och bank") då är väl min utestående moms? (Och alla andra fält tomma förutom R11)

2) De uttag jag har gjort i min egen näringslivsverksamhet, alltså min "lön", är det beloppet i ruta 10.1, "Belopp från NE - Överskott av aktiv näringsverksamhet", på min deklaration? Samma summa ska i detta fall in i ruta R11 "Försäljning och utfört arbete samt övriga momspliktiga intäkter", right?

3) Jag gjorde en preliminär inkomstdeklaration som i efterhand var korrekt och betalade under 2016 lite skatt för egen näringslivsverksamhet. Är annars fast anställd. Behöver jag föra in den skatt jag då betalade i deklarationen (inte det min arbetsgivare betalade) eller läggs det till automatiskt?

Jag har bara skickat två fakturor som betalas i god tid innan årets slut.
128
15
Angående punkt2. Det är ingen skatt på egna uttag, så det hör inte hit. I Enskild firma så betalar man skatt på vinsten och det är det som ska anges i rutan. Så du kan alltså inte påverka skatten med egna uttag. Om du inte har haft några utgifter så blir vinsten: Omsättningen dvs Försäljningen (utan moms).
http://www.cupsupport.se | http://www.fullpott.se | http://www.kalmarsundsparken.se | http://www.domänstatus.se
1009
206
Hej, 1. Om du tar ut allt du tjänar är det möjligt att egna kapitalet är noll. I så fall kan du ha en momsskuld och lika mycket kvar på bankkontot. 2. Du ska deklarera med bilaga NE för din enskilda firma. En bilaga till din privata inkomstdeklaration. Vinsten/förlusten från NE ska föras över dit. Nu pratar vi om den skattemässiga vinsten. Först fyller man i balans- och resultaträkning, sedan gör man vissa justeringar. Bla egenavgifterna påverkar. Det klarnar nog när du tittar på blanketten. 3. Du behöver inte redovisa den preliminärskatt du har betalat. Skatteverket har koll på den. Vad du kan tänka på är att den förtryckta skatteberäkningen du fått i din inkomstdeklaration inte kommer att stämma då uppgifterna från NE-bilagan inte finns med där. Om du deklarerar på nätet (rekommenderas starkt) så kan du få en korrekt skatteberäkning, men måste då lägga in din betalda preliminärskatt.
www.bocekonomi.se - Redovisning, nyföretagande, företagsutveckling
2
Ok, tack allesammans! deklarationen är nu inskickad!

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.