Komma runt kollektivavtal & fack genom starta nytt bolag

Anonym
Driver ett byggföretag med 5 anställda.
Har idag kollektivavtal. kan man starta ett nytt bolag och flytta över dem till det bolaget för att komma förbi kollektivavtal och facket?
Anonym
Inte för att va sån, men du suger fett med den inställningen och borde inte få driva företag. Varför i h-e skulle man vilja komma förbi kollektivavtal och facket i ett seriöst företagande. Sådana företagare kan vi vara utan i Sverige, skulle aldrig falla mig in att inte ha kollektivavtal i mitt företag,
Anonym
Har du problem med en anställd? Det är inte ovanligt att facket sätter käppar i hjulet så företag går i konkurs pga tur regler så Anonym #2 - du behöver inte spela så rättfärdig.
Anonym
Lös problemet istället, alla problem går att lösa. Varför inte beskriva problemet, kanske nån här som kan hjälpa till att svara på ditt problem, någon kanske har varit i samma situation eller har kunskaper om det. Bättre än att svära över facket, dem behövs med tanke på alla knepiga arbetsgivare som behandlar personal som skit. Och jag är inte rättfärdig utan rak med moral.
102
22
Facket är experter på att krångla till det och det medför ju vissa kostnader också. Dock kan du i princip inte flytta en anställd från ett bolag till ett annat utan att denne själv godkänner det. I praktiken blir det en form av avslut i det gamla bolaget och en nyanställning i det nya. Däremot kan du väl alltid avsluta kollektivavtalet och begära utträde.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.