Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer
Välkommen, Gäst
E-post: Lösenord: Kom ihåg mig

ÄMNE: Öppningsbalansräkning och verifikationer

Öppningsbalansräkning och verifikationer 14 apr 2019 22:38 #75800

När man startar upp en byggfirma, så antar jag att bil + en del maskiner ska tas upp i öppningsbalansräkningen då det inte går att utföra några jobb utan detta... Tanken var att bara skippa detta för att slippa administrationen men det verkar varken vara rätt enligt skv eller ge en korrekt bild över ekonomin heller... Det är en enskild firma, kontantmetoden, förenklat årsbokslut.

Fordonet uppskattar vi har ett marknadsvärde på 50.000kr. Köptes före årsskiftet och firman startade 2019 men det verkar irrelevant vid ö.balansräkningen. Maskinerna köptes nya detta året (om det ändå har någon betydelse) & har alltså inte tagits upp i bokföringen, marknadsvärde ca 10.000kr.

:unsure: & allt med bokföring är uppenbarligen svårt för mig. Jag är därför väldigt sen med ö.balansräkningen - jag har hunnit bokföra en faktura som blivit inbetald dessutom & den ligger som verifikation nr 1 (använder bokio som bokföringsprogram).
1. Hur ska jag göra för att rätta till att vi inte gjorde en ö.balansräkning i tid? Och ska jag ha verifikationer till denna eller inte?
2. För att kunna lägga in det just i Bokio behöver jag veta kontonummer också; stämmer det att bilen + maskiner går under maskiner & inventarier; 1220 (debet), och att jag också fyller i eget kapital; 2018 (kredit).

:tfn: Stooort tack på förhand för den som kan hjälpa mig med detta! Peka gärna med hela handen, hellre övertydligt än något annat :vissla
 

Välj kommun från listan