Bokföra som enskild person eller grupp

3
Behöver lite hjälp med ett problem.



Jag har startat en paintballpark och ska snart börja med att hyra ut paintballmarkörer med tillbehör. Efter speltillfället ska de personer som spelat betala och här är mitt problem.



Ska jag bokföra varje persons betalning som en post eller kan man slå ihop hela gruppens betalning till en post i bokföringen.



Lika bra att skriva, att varje persons startavgift och spenderade kulor skrivs ner för att senare kunna räkna ut slutsumman.
488
Du sparar alla kvitton från dagen och gör en dagskasserapport där du skriver upp summan av alla inbetalade pengar (kontanter för sig och kortbetalningar för sig). Sen bokför du dagskasserapporten med klumpsummorna (moms ska framgå förstås). Dagskasserapporten är alltså din verifikation i bokföringen. Men alla dagens kvitton måste sparas samlade i en sorterad bunt eller så, eftersom de är underlag till din verifikation. [br] [br]Det är OK att du förvarar kvittobuntarna vid sidan av bokföringspärmen, tex i en låda, men det är viktigt att du har ordning på kvittona så att Skatteverket kan komma och kolla ifall de vill.
36
om 20 pers spelar ska alltså 20 kvitton skrivas men en verifikation i bokföringen. har jag förstått det hela rätt då?
488
Jepp. Men spara alla kvittona i ordning så att de går att hitta!
206
Om hela gruppen tillhör samma sällskap på 20 pers borde du kunna göra ett kvitto på hela gruppens betalning (kontant eller mot faktura?), tex lägg upp ett exelark, med många rader, där du kan speca ett namn på varje rad av deltagarna i gruppen och användning av extra-material, typ ordersedel, gör en mall i datorn (koppla moms och totalen) som du kan skriva direkt i och skriver ut, använder du sedan ett fakturaprogram så kan du skriva ett kontantkvitto på hela beloppet eller en faktura, använd "ordersedeln" som underlag och häfta ihop med kvittot/fakturan. Detta förutsätter att du har tillgång till datorn i parken... [br] [br]Ex ordersedel: [br]________________ Belopp_____material_____moms____totalt [br]Per Pettersson____130____________________32,5_____162,5 [br]Thomas karlsson__130_________30_________40______200
Skatteverket Tel: 0771-567 567

www.kontrollerabokforing.se

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.