Uppskov med beskattning av kapitalvinst

40
hej!



Jag har enskild firma, vilket kanske iofs inte påverkar min fråga. Jag har ärvt aktier av ett par olika typer, som jag sålde förra året. En sort gick ej att sälja, de ligger för inlösen eller liknande och väntar på nån form av åtgärd från utgivaren av aktien. Vet ej om jag får nya aktier eller pengar för dem, men jag har iallafall försökt sälja dem men fick beskedet av banken att de ej gick att sälja under 2006 utan jag måste avvakta inlösen eller liknande.



Saken är att just den aktien kommer jag att gå med förlust på, medan de andra som gick att sälja orsakade vinst. I min deklaration nu uppmanas jag att redovisa de aktier jag sålde under 2006, och då ger det en del skatt eftersom de såldes med vinst.



Mina frågor är då:



-Kan jag begära uppskov med att betala skatt för kapitalvinsten, så att jag kan invänta inlösen på den återstående aktien och därmed kan kvitta förlust mot vinst?



-Hur begär man uppskov? Har letat runt på skatteverkets websida men det finns ingen info om det. Deras telefonväxel är nedringd, kommer ej fram.



-Kan man kvitta kapitalförluster mot vinster av andra slag än kapital? I så fall är det ju inte nödvändigt för mig att invänta inlösen, utan jag kan dra nytta av förlusten nästa år ändå, och kvitta den mot annan vinst än av aktier eller liknande.



mvh

Henrik

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.