Ska man bifoga samtliga kvitton/fakturer etc till skatteverket?

22
Som Topic säger! När jag skickar in min "deklaration" till skatteverket med hur mycket egenavgifter/moms/skatt jag ska betala, ska jag då bifoga samtliga kvitton etc? eller enbart för mina avdrag eller hur fungerar det egentligen?
101
Hej,[br][br]Du menar när du lämnar in din deklaration för din enskilda firma, vad du behöver lämna in till skatteverket? [br][br]Du lämnar in din deklarationsblankett och bilagor du behöver för din redovisning. (Finns på ditt skattekontor eller http://www.skatteverket.se/skatter/deklaration/2007/foretagare/meny.4.2a9d99b2110b7fcf5c080001283.html )[br][br]Kvitton, fakturor etc, lämnar du enbart in om någon på skatteverket ber om det. [br][br]Hoppas jag förstod din fråga rätt  ;-)[br][br]//Marta
22
Du förstod mig helt rätt! Jag tackar ödmjukast för hjälpen :)[br][br]Edit: Händer det ofta att de ber om detta?
101
Ofta, kan jag inte svara på.[br][br]Kan vara i specifika fall de ber om detta. Det kan tex, vara att de tycker att du behöver specificera en viss utgiftspost. Att de kanske anser att den är för hög i förållande till din verksamhet. Eller liknande.[br][br]Eller om du skulle råka ut för en revision, då vill de ha in ALLT. [br][br]//Marta[br][br]
22
Okej, hur väljer de ut de som "råkar ut" för revision? Slumpmässigt eller om det verkar skumt?[br][br]Vad är det värsta som kan hända om några papper saknas eller om man råkat fel på någon tusenlapp någonstans eller liknande av ren okunskap?
101
Vad jag hört är att skatteverket väljer ut vissa branscher de granskar mer noggrant olika år.[br][br]Skulle ett papper saknas i din bokföring och resten vara ok, tror jag inget skulle hända, möjligen att du får komplettera med detta, eller att du inte får göra avdrag för posten i din redovisning. Skulle något vara fel i redovisningen vad gäller skatteinbetalningar eller felplaceringar på ett konto etc, ser de nog till att detta korrigeras.  ;-)
2360
37
Skatteveket är tiill för att hjälpa dig. Matr. sparas i 10 år. man har alltid rätt att yrka avdrag är man tveksam kan man ta det öppet annars kan man överklaga eller acceptera att man inte fick avdrag. Om det är någon som har ärenden mer än jag från tax 2002 som inte är överklagat så har ni ett halvår på er sedan fortsätter det hela igen eller också begär man omprövning om nya fakta kommit fram. Jag var just nere till posten med en bunt. Det ska bli intressant och se om vi fått en ny regering som kan styra upp galenskaper eller om det är som förut.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
22
Vad menas egentligen med avdrag? Om jag köper frimärken till företaget, är det då ett avdrag? Eller vad är det man ska bifoga till skatteverket egentligen?
2360
37
Frimärken är en kostnad som dras av direkt. Det kan ma göra med inventarier som köps in för max 5´+ moms deta för att förenkla något för företag och myndigheter. Sakerna ska användas i företaget. Försök att gå en bokföringskurs så klarnar begreppen.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
22
[quote author=lars arenander link=topic=2495.msg9823#msg9823 date=1182786455][br]Frimärken är en kostnad som dras av direkt. Det kan ma göra med inventarier som köps in för max 5´+ moms deta för att förenkla något för företag och myndigheter. Sakerna ska användas i företaget. Försök att gå en bokföringskurs så klarnar begreppen.[br][/quote][br][br]Dras av direkt innebär att det godkänns automatiskt och därför behöver man inte bifoga kvitto eller är jag fel på det? :)
101
Alla kostnader i ett företag kan man säga är avdragsgilla. Mindre summor drar man av som en direkt kostnad i företaget, däremot när man börjar tala om saker som kostar mer än 5000 kr (minns numera inte vart gränsen går för en enskild firma, kanske någon annan som vet...) är det Inventarier och man börjar göra avskrivningar på dessa saker.[br][br]Allt du köper till företaget, om det så är ett frimärke för 5,50 och du tar upp detta i din redovisning, måste du ha ett kvitto som du själv sparar i din verifikationspärm.[br][br]Däremot när det gäller din deklaration, behöver du som tidigare nämnt inte skicka med några kvitton/underlag, om de på skatteverket inte begär att du lämnar in detta.[br][br]//Marta
22
Tack![br][br]Rätta mig om jag har fel men man behöver väl inte specificera några som helst kostnader? utan det räcker väl att man fyller i hur mycket skatt man ska betala in?
101
Hur menar du med kostnader?[br]Om du menar i deklarationen, är det bara följa instruktionerna som finns med för respektive blankett du ska fylla i.[br][br]Finns olika "kolumner" där du fyller i dina intäkter och de olika utgiftsposterna etc.[br]På så sätt specificerar du de olika posterna, men inte varje kostnad för sig.[br][br]Hoppas jag förstod dig rätt!  ;)[br][br]//Marta
22
[quote author=marta link=topic=2495.msg9836#msg9836 date=1182798733][br]Hur menar du med kostnader?[br]Om du menar i deklarationen, är det bara följa instruktionerna som finns med för respektive blankett du ska fylla i.[br][br]Finns olika "kolumner" där du fyller i dina intäkter och de olika utgiftsposterna etc.[br]På så sätt specificerar du de olika posterna, men inte varje kostnad för sig.[br][br]Hoppas jag förstod dig rätt!  ;)[br][br]//Marta[br][/quote][br][br]Ja, jag tror att du förstod mig  :nicka Skulle du kunna länka till blanketterna som ska fyllas i för en enskild firma?
101
Är inte till 100% säker när det gäller enskild firma, men skulle tro att det mesta finns med på första längen du fick:[br][br][quote]http://www.skatteverket.se/skatter/deklaration/2007/foretagare/meny.4.2a9d99b2110b7fcf5c080001283.html )[br][/quote][br](Sökte på "Deklaration enskild firma" på skatteverkets hemsida och fick fram den)[br]Skulle tro att du har allt du behöver där, förutom den vanliga deklarationsblanketten.[br]När du sedan ska ha fram en blankett, sök efter respektive blankett på skatteverkets hemsida. [br][br]Är du osäker, rekommenderar jag dig att ringa eller gå ner till skatteverket så får du de svar på de frågor du har kring de blanketter du behöver för din verksamhet.[br][br]//Marta
720
[quote author=Erikk link=topic=2495.msg9837#msg9837 date=1182798848][br][quote author=marta link=topic=2495.msg9836#msg9836 date=1182798733][br]Hur menar du med kostnader?[br]Om du menar i deklarationen, är det bara följa instruktionerna som finns med för respektive blankett du ska fylla i.[br][br]Finns olika "kolumner" där du fyller i dina intäkter och de olika utgiftsposterna etc.[br]På så sätt specificerar du de olika posterna, men inte varje kostnad för sig.[br][br]Hoppas jag förstod dig rätt!  ;)[br][br]//Marta[br][/quote][br][br]Ja, jag tror att du förstod mig  :nicka Skulle du kunna länka till blanketterna som ska fyllas i för en enskild firma?[br][/quote][br][br]http://www.skatteverket.se/download/18.3dfca4f410f4fc63c8680003583/215217.pdf[br]http://www.skatteverket.se/download/18.3dfca4f410f4fc63c86800015524/2152a17.pdf[br][br]Detta är blanketterna (bägge ska fyllas i) för tax 2007. Nästa år kommer de att se lite annorlunda ut men det är iallafall på ett ungefär samma poster som ska specificeras.
48
direkt man får tillbaka mycket moms från skatteverket så ska dom börja kräva in alla kvitton osv, men direkt då man betalar en jäkla massa moms så bryr dom sig inte....  [br][br]Efter att man kommit hem från en och en halv veckas semester så fick man ju givetvis ett sådant papper, och nu under semestertider är det inte allt för lätt att få tag på dom som sköter min bokföring heller,  men som tur var så var det en person som kunna komma in och fixa det.  [br][br]Men bara en sånn där liten sak kostar ju mig säkerligen en 1000 lapp[br][br]kan man inte kräva tillbaka dom pengarna på något vis när dom ser att allt står rätt till?
206
[br]Jag skulle vilja tillägga (som jag inte sett att det stått eller framgått någonstans) att när man skall skicka in kvitton till skatteverket är det bästa att man skickar in en kopia på underlaget och inte själva lev.fakturan eller kvittot. På så sätt behåller man orginalet i sin bokföring.[br][br]Vad det gäller förbrukningsinventarier så har man från 2007 (taxeringsår 2008) 2 olika regler: Alla företag skall numera göra bokslut, men företag som räknas som mindre får göra förenklat bokslut, det innebär att vid förenklat bokslut får förbrukningsinventarier uppgå till max 5000 kr, gör man däremot ett "riktigt" bokslut får förbrukningsinventaierna uppgå till ett värde av 10 000 kr.[br][br]http://www.skatteverket.se/rattsinformation/allmannarad/2007/skva200702ink.4.3dfca4f410f4fc63c86800019263.html
Skatteverket Tel: 0771-567 567

www.kontrollerabokforing.se
720
[quote author=Gotte link=topic=2495.msg10085#msg10085 date=1184081006][br]direkt man får tillbaka mycket moms från skatteverket så ska dom börja kräva in alla kvitton osv, men direkt då man betalar en jäkla massa moms så bryr dom sig inte....  [br][br]Efter att man kommit hem från en och en halv veckas semester så fick man ju givetvis ett sådant papper, och nu under semestertider är det inte allt för lätt att få tag på dom som sköter min bokföring heller,  men som tur var så var det en person som kunna komma in och fixa det.  [br][br]Men bara en sånn där liten sak kostar ju mig säkerligen en 1000 lapp[br][br]kan man inte kräva tillbaka dom pengarna på något vis när dom ser att allt står rätt till?[br][/quote][br][br]Nåja, alla kvitton ville de säkert inte ha, utan kopior på de 5 eller 10 största leverantörsfakturorna och ett utdrag ur huvudoken för kontot ing moms så att de kan se att det är de största fakturorna du skickar in och att du redovisat rätt ingående moms totalt.[br]Det är inte något ovanligt att man gör så och som erfaren redovisningskonsult känner man oftast av vilka månader det kan komma förfrågan om. Riktigt varför det skulle kosta dig några pengar hänger jag inte med på, är allt riktigt blir det ju inga avgifter.
206
[br]Avgiften består ju av att hans redovisningskonsult får åka till kontoret och kopiera papper och skicka in till skatteverket, vanlig timtaxa för den tid det tar.
Skatteverket Tel: 0771-567 567

www.kontrollerabokforing.se

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.