Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer

Bygg INTE ett nytt IKEA vid Globen!

Dela artikeln
tisdag, 08 april 2014 0

Anne-Christine CarlbergEtt nytt IKEA planeras att byggas invid Globen i den nya spännande stadsdel som kommer att växa fram i slakthusområdet. Ett IKEA som kommer att leda till ökad biltrafik, utsläpp och krav på P-platser. Det finns redan två arenor och en stor galleria invid denna stadsdel.

Visst skapar ett nytt stort IKEA nya arbetstillfällen, men de skapas även om IKEA byggs utanför staden! Detta har ju varit ett av huvudargumenten för att IKEA ska få marken otroligt billigt och få bygga där. Arbetstillfällena skapas likväl utanför staden. Detta är alltså inget argument som jag ser det.

En levande stadsdel behöver inte bara boende utan också små affärer och verksamheter som drivs av småföretagare i olika branscher. Låt småföretagare få tillgång till lokaler i området och få en konkurrenssituation som inte utsätts av jätten IKEA. Vem vill öppna t ex en blomsteraffär för att i nästa sekund se IKEA konkurrera med blommor för en krona?

Centern driver med Per Ankersjö i spetsen att IKEA skall öppna/bygga någon annanstans än i Globen-området. Heder åt Centerpartiet som ser till förnuftet!

IKEA är en stor fisk. Småföretagare är små fiskar bredvid denna koloss.
Stora fiskar äter små fiskar!

Välj kommun från listan