Rimliga annonsintäkter

60
1
Jag håller på och skriver en affärsplan för en tänkt webbtjänst, och det skulle underlätta väldigt mycket om någon kunde ge mig lite siffror på hur mycket pengar man skulle kunna dra in på annonsintäkter. Jag har googlat en massa, men inte hittat några faktiska belopp.

De enda siffror jag har hittat var på about.com där det stod att man kan få 30 cent per 1000 sidvisningar, men jag vet inte hur aktuell, generell eller pålitlig den uppgiften är.

Hur mycket kan en annonsör tänkas vilja betala per månad för en reklamruta om jag har, säg, 10k unika besökare i veckan? 100k unika?
2
Hej![br][br]Det där beror alldeles på vad hemsidan handlar om. En besökare till en gambling eller kreditsajt kan räknas 100- eller 1000-falt mer värd än en besökare till exempelvis en popartists fansida i annonsvärde. Med det sagt är dock 30 cent för 1000 besökare en mycket låg siffra. jag skulle räkna med kanske några dollar per 1k unika men det beror som sagt helt på sidans innehåll och hur optimerade annonserna är. Kolla adsense och adbrite t.ex. för annonser på sidan.[br][br]mvh
109
Surfa runt lite och klicka på sidornas "annonsera" länkar, brukar finnas PDFer med prisgrupper. Billigaste sidan vi annonserat på kostade 500 kr / mån  ;D[br]Sen har jag sett sidor som ska ha 50.000+ i veckan, men då handlar det om rätt mycket visningar (runt 700,000) per vecka. [br]
60
1
Tack för svaren! [br][br]Daniel, hur många besökare hade sidan som tog 500:- i månaden för en annonsplats?

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.