Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer
Välkommen, Gäst
E-post: Lösenord: Kom ihåg mig

ÄMNE: Starta eget bidrag?

Starta eget bidrag? 27 maj 2010 09:59 #33294

Hej alla.

Jag har länge gått i tankarna att starta ett eget företag, har jobbat 13 år som IT-Tekniker inom Support och Administration. Jag funderar nu på att starta upp en hemside rörelse

- Skapa hemsidor
- Administrera hemsidor
- Sökmotor optimering av hemsidor

Min kundbas är till en början tänkt att vara småföretag, dvs skapa enkla statiska informationssidor till ett väldigt förmånligt pris.

Nu till det här med starta eget bidrag, hur fungerar det i praktiken? låt oss säga att AMS tar beslutet att jag får starta eget bidrag. Kan jag då åka till ett lågkostnads land och driva mitt företag därifrån under de sex månaderna jag får starta eget bidraget? Självklart så driver jag företaget såsom om jag vore bosatt i Sverige när det gäller skatt/moms etc.

Eller måste man visa upp sig hos Arbetsförmedlingen med jämna mellanrum som när man är arbetslös?

Om någon här har erfarenhet om hur utbetalning av starta eget bidraget går till i praktiken så är jag tacksam för all information du/ni sitter på.

SV: Starta eget bidrag? 17 jun 2010 09:17 #33641

Hej,
för att få starta eget bidrag behöver du lämna in en fullständig affärsplan samt motivering till varför du vill starta företag och att du tror på din ide.
Vad jag sedan förstår så är bidraget på 60 000 sek som man får ut i en klupsumma som är tänkt att täcka i 6 månader. Du behöve under denna period ej infinna dig på ams.

Jag hoppas att svaret är till hjälp.

SV: Starta eget bidrag? 02 feb 2011 07:48 #38018

Numer är det inte så lätt at få starta egetbidrag och det betalas ut månadsvis ungefär som A-kassa under 6 mån.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

Välj kommun från listan