Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer
Välkommen, Gäst
E-post: Lösenord: Kom ihåg mig

ÄMNE: Är Ltd och svensk fillial rätt för mej?

Är Ltd och svensk fillial rätt för mej? 22 jan 2012 06:42 #42470

Hej!
Utvecklingen av min produkt. kommer att kosta pengar och kräva inblandning av andra företag för att bli verklighet. Det är nu dags att sluta planera och handla.

Jag trodde att en lägenhetsförsäljning skulle räcka till ett AB men inte med 61000 i skatt. Jag vet jag kommer att bli tvungen att bekosta fortsatt utveckling av min produkt med minst 100 000 och räknar med att det tar 6månader. innan jag har en försäljningsklar produkt.

Jag kommer behöva hjälp med finans, hoppas mkt på Almi.

Som sista utväg kan jag välja skjuta upp skatten 1 år och betala utvecklingskostnader med privata pengar ist och då räkna med inkomst inom 1 år. Jag behöver säkert satsa lite kapital själv i produkten och vill komma undan så billigt som möjligt med allt som inte rör utvecklingen.

Jag tänker mig därför Ltd istället för AB, kostnad typ 15tusen detta året. fast då ha möjlighet att säkra mitt privata kapital till att betala reavinstskatten i slutet på året.

Ifall jag väljer enskild firma istället vet jag inte alls hur jag skall skriva i ansökan med balansräkning, ser bara minus, kan inte veta vad jag kan förvänta dra in iom att produkten inte är klar och första versionen kanske blir mer basic än väntat (=andra pengar). Dessutom känner jag att jag vill skilja min privata ekonomi från projektet.

Oj, klockan är mycket och jag hoppas jag gör mig förstådd och inte verkar helt (offside).

Ps. Altså: Jag har möjlighet att gambla med en möjlighet att jag hamnar hos kronofogden om ett år, eller att jag har ett engelskt företag med jättelite kapital som för finansiär inte verkar seriöst nog att satsa på. eller det med enskild firma som jag upfattar som enbart problem med papper och inblandning av privatekonomin.. :/ Hoppas jag gör mig förstådd nu så jag slipper skämmas imorgon.

Tack och godnatt alihop :)
Moderatorer: Patrik Nilsson, Imre Randin

Välj kommun från listan