Hemsidan där man får snacka med en arbetsgivare.

Skapad - Senast uppdaterad
Hejsan!
Jag har en ide om att starta ett företag på internet.
Jag har blivit arbetslös för ett tag sen och jag har registrerat mig på Poolia, Manpower, Jobbguiden osv. Allt som allt cirka tio olika jobbsajter.
Men jag har upptäckt en sak med alla de här sidorna, och det är att jag får nästan aldrig tag på en arbetsgivare via nätet på dem här sidorna.
Nuförtiden anlitar ju företag andra företag för att leta fram typ topp tre bäst av alla ansökande till ett jobb.
Men, jag ser brister i dem här sidorna. Därför vill jag göra en egen med lite av en modell Lunarstorm. Seriös då såklart, men med allt i ett.
Forum, mail, presentation, fotoalbum, möjlighet att göra ens eget cv lite mer personligt med lite olika färger och olika teckensnitt, kunna lägga upp bilder på sig själv men också att kunna gå in på olika ''branch-chattar'' där man kan snacka direkt med folk och kunna klicka på deras namn och länkas vidare till deras CV och bild.
Jag vill ha mer kommunikation mellan arbetsgivare och arbetssökande, för jag känner att den försvinner, just för att det är dyrt och tar långt tid att anställa, samtidigt som jag känner att man ofta träffar på folk ute på nätet som chattar under tiden dem jobbar...

Låter detta som nåt att satsa på eller är det en helt knasig ide som inte kommer funka?
Inlägg: 90
#16748
Det låter ju som en bra ide. Ingenting jag skulle ta del av dock, men jag vet att många skulle.

Frågan är om du har kunskaperna till detta? Jag har det inte men jag vet vad som behövs och de är ju inte bara en gång du behöver trycka på tangenterna. Det lär vara timmar av programmerande för att få en sådan här sida att fungera klockrent.  Jag vet ju ingenting om dig, vad du har för skills men brinner man för något så är ju "ingenting omöjligt"  🙂

Om du talar med grundaren av Lunarstorm kan du få en bild av hur många timmar det tog att konfa den sidan, inte en timme precis 🙂

Får önska dig lycka till iaf!

Mvh Stefan Olin
Stefan Olin

Det finns inget jag inte kan, bara saker jag inte har lärt mig än!
Inlägg: 5
#16749
Nej, jag vill ju inte gå in och göra detta själv eftersom jag ser att teamwork för mig är en skitbra drivkraft. Man mesar ur lättare om man är ensam. Och jag tror inte att jag skulle klara detta själv eftersom jag inte har kunskaperna alls om det. Min idé här är att få den personen som bygger hemsidan också jobbar som IT-ansvarig sen när man sätter igång det roliga. Jag har ju gått en kurs i hemsideskapande i ett program som heter dreamweaver och jag tyckte det var barnsligt roligt, lätt och kul att skapa på det viset. Jag tror ju att jag kan hjälpa till med att bygga hemsidan, jag måste bara fräscha upp mina kunskaper i det hela. Jag kan lära mig ser jag det som!
Inlägg: 2066
Tack mottaget: 2
#16750
Det låter som en beskrivning av linkedin.com. Det är en lite mer seriös community, inriktad på att knyta och hålla reda på kontaker inom arbetslivet. Även många högre uppsatta inom företag är medlemmar där.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
Inlägg: 90
#16751
Ja dreamweaver känner nog alla "it-intresserade" till men jag kan tillägga att med den programvaran bygger du inte upp denna tjänst. Kan man dreamweaver kan man kanske hmm 1% av denna sorts uppbyggnad. De som kan detta är nog inte gratis men tror de på iden lika mycket som du så är de säkert på, sålänge de inte fryser ut dig och tar iden själva.

Men hur har du tänkt ekonomiskt på detta? Som sagt, det tar hundratals timmar att bygga upp detta, man behöver programvara för många tusenlappar, datorer etc. Men sedan när det är klart för folk att registrera, hur skall du få in pengarna?

Skall du skaffa sponsorer som har reklam på sidan eller skall det kosta pengar för personerna som använder sidan att använda sig av tjänsten, tror du inte de använder sig av de andra "gratistjänsterna" då?

Jag vill absolut inte vara negativ då jag fått så himla mycket mot mig under åren men ändå lyckats bra med det jag gjort. Jag vill bara förklara att det är väldigt mycket jobb inom detta som du inte verkar ha kunskapen inom?

mvh Stefan
Stefan Olin

Det finns inget jag inte kan, bara saker jag inte har lärt mig än!
Inlägg: 5
#16752
Nej jag har faktiskt börjat tänka på hela idén för typ tre dagar sen så detta är verkligen helt nytt. Och jag har inte så himla mycket kunskap om det här överhuvudtaget, starta företag och bygga hemsidor.
Men jag har idéer och det är jag grymmast på.
Men jag vill gärna hitta någon som vill vara med på min ide, och jag har funderat på om man kunde ha typ femtio kronor eller nåt för alla som vill vara med och kanske hundra för företag, för två veckor? Jag vet inte riktigt, men jag vill ha någon att diskutera det hela med eftersom jag skapar mer och bättre om jag får det ställt i olika perspektiv. Jag gick ju media på gymnasiet så jag är väl inte helt väck men det är en väldigt tunn grund att stå på och det är jag medveten om...
Inlägg: 2360
Tack mottaget: 31
#16753
Hemnet- byt ut huset mot dig själv, du behöver nödvändigtvis inte visa baksidan, utan vad du är bra på. med en massa bilder och lite text.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
Inlägg: 5
#16754
okej...förklara mer med hemnet prylen. Jag blir nyfiken! :bravo
Inlägg: 2360
Tack mottaget: 31
#16755
Hemnet använder sig av bilder för att få något sålt, fram och baksida av huset trädgården, invändigt samt varför huset är så bra samt  grundläggande fakta. Om du då byter ut huset mot dig själv vilktet jag läste i dag att en bloggare hade gjort och därmed fått ett jobb som passade. Man går husesyn för att se att det passar, likadant med dig man går husesyn och ser om du passar. Har du en sida med attraktiva beskrivningar så får arbetsgivaren en uppfattning om den du lagt ut. Man har ju motsvarande i  homestyling. Samma lägenhet men med lite mer blommor för att få sålt de man åsyftar. Singelträffar har liknande fast med annan inriktning. Hoppas något av detta fått dig att tänka i andra banor och lycka till.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
Inlägg: 11
#16756
Jag tycker projektet låter väldigt intressant och känns som nästa steg i utvecklingen. Jag har själv deltagit i många rekryteringar och det är väldigt svårt att "hitta rätt" oavsett om man annonserar själv eller anlitar en rekryterare. Jag är väldigt trött på de opersonliga CV:n man kan få fram genom jobbsökarsiterna. Det viktiga är att visa en del av sin personlighet och det tycker jag man gör bra genom t ex ett personligt brev. Man skulle även kunna lägga in tester av olika slag, självskattningsformulär och annat som är vanligt i rekryteringsprocessen. Vad man skulle vilja ha av den tjänst du beskriver är ett första och eventuella andra intryck innan man själv kontaktar en person som verkar intressant. Jag tror också att kommande generationer, både arbetssökande och arbetsgivare, kommer att vara mer öppna för en communitytjänst.

När det gäller den tekniska biten är full funktionalitet A och O. Det finns idag OpenSource-programvara man kan använda gratis för att bygga en modell, jag tänker på joomla, moodle eller något liknande, för att sedan utveckla det mot en mer professionell teknisk lösning. Jag menar att det kan ju vara bra att ha en modell att visa upp om du väljer att gå vidare med idén och ska söka finansiärer.

Betalt kommer du att kunna ta den dag sidan har ett rejält antal medlemmar. Det borde även gå att sälja annonsplatser. Jag tycker personligen att linkedin och facebook-varianter är lite för stela för att vara intressanta i rekryteringshänseende.

Det var några kommentarer till din idé och de aspekter som diskuterats här tidigare.

Jag bollar gärna idéer med dig!
Lycka till!
Inlägg: 305
#16757
Jag ser framför mig hur man loggar in på sin sida och sedan kan man via sin webkamera spela in en personlig hälsning så att arbetsgivaren kan se hur man låter, agerar och ser ut på samma gång. Detta tycker jag säger mer än några bilder, texter mm. på ett snabbt och smidigt sätt...Video-CV!?
Inlägg: 106
#16758
Om man tar den iden som stixboll har, lägger till det som claeslund säger så har du en i andra länder redan fungerande affärside, så den är alltså inte alls dum eller omöjlig att genomföra. Den funkar redan och jag har en ganska långt gången skiss på att göra en nästan identisk ide, så jag har haft lite tid att fundera på det. Delar jättegärna med mig av detta, för jag har 150 ideer till. 🙂

Vad gäller det tekniska, bygga webbsidan mm, så råkar jag hålla kurser i två programvaror som gör allt det som behövs, dels ett Content Management System (CMS) som heter Joomla (som används här på www.foretagande.se ), och dels en databas som heter Filemaker Pro.

Nästan allting som du efterlyser har jag redan satt upp i olika siter (som handlar om andra saker), men det roliga är att nästan alla sakerna är gratis, bara att ladda hem, installera och konfigurera. Ett par saker kostar lite pengar, men det är ändå småsummor i sammanhanget. Du behöver alltså inte alls ett banklån på 500.000:- för att avlöna programmerare i några månader. Du behöver lär dig lite nya saker (CMS'et+bygga databasen för ditt backoffice-system), vilket går på runt en vecka och vips kan du det du behöver.

Vill du veta mera, läs lite på Springwise och kontakta mig sen. 🙂

http://www.springwise.com/lifestyle_leisure/jobs_for_working_moms/
http://www.springwise.com/life_hacks/job_site_for_working_parents/
http://www.springwise.com/marketing_advertising/job_site_for_high_earners/
http://www.springwise.com/marketing_advertising/youtube_meets_monster/
http://www.springwise.com/media_publishing/job_interviews_reinvented/
http://www.springwise.com/nonprofit_social_cause/helping_unskilled_workers_find/


Mitt företag: [URL=http://intelligentmammals.se/]www.intelligentmammals.se[/URL]
Min bokföringsguide: [URL=http://bokforamoms.se/]www.bokforamoms.se[/URL]
Min roliga tvåspråkiga blogg: [URL=http://alltommig.nu/]www.alltommig.nu[/URL]
Inlägg: 5
#16759
[quote author=claeslund link=topic=4440.msg21388#msg21388 date=1225043880]
Jag ser framför mig hur man loggar in på sin sida och sedan kan man via sin webkamera spela in en personlig hälsning så att arbetsgivaren kan se hur man låter, agerar och ser ut på samma gång. Detta tycker jag säger mer än några bilder, texter mm. på ett snabbt och smidigt sätt...Video-CV!?
[/quote]

Det tycker jag är en helt underbar idé! Tack!
Inlägg: 82
Tack mottaget: 1
#16760
Hej Stixboll.

Jag har ca 120 sidor beskrivning på den där siten du vill göra. jag utvecklade den under 1,5 år och tog den faktiskt ännu längre i idén än vad som beskrivs här.

Problemet med en sådan site av den modell du vill göra är intäkterna. Det är precis de problem jag sprungit på då jag gjort den. Du kan iofs lära dig Joomla och börja bygga den där vilket jag och en kollega gjorde men Joomla kan ge dig ett community light. Jag tycker mig utläsa av ambitionerna här att du kanske vill ta det ett steg till och det tror jag verkligen behövs med tanke på utbudet av jobbsökar siter.

Sen gäller det att ta reda på vem som är redo att betala för det här. Är arbetslösa redo att betala? Min lösning byggde på SMS-betalning vilket är en rätt bra variant. Men du vill ha betalning som inte bygger på månatliga nycker utan längre inbetalningar. Annars är det svårt att räkna på budget. Arbetslösa kommer förmodligen inte vara så villiga att betala för det här. De som har jobb? Kanske. Lösningen kan ligga i företagen men vad har du då att erbjuda som itne alla andra jobbsiter har. Iden med video CV har precis lanserats av ett annat företag. Det var också en ide jag hade. Jag hade till o med 20,30 skärmdumpar på hur det skulle se ut 🙂

Jag testade den här idén på mängder av människor och förvånansvärt nog så togs den ljummet emot. Ofta för att folk inte förstod nyttan i det. De som förstod var just de arbetslösa.

Jag har funderat 150 varv kring problemet och alltså lagt ner 1,5 år på utvecklandet av en site. Om den skulle finnas skulle jag vara lycklig även om inte jag gjort den för den behövs verkligen. men den kostar nog ca 10-15 miljoner att ta fram.

Jag hoppas du får idén att flyga. Jag vet att Shipstedt har utvecklat något liknande också men jag har inte själv sett det.
Niklas Gerholm

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.