Jag är en drömmande idéspruta men det här måste funka,, eller

Skapad - Senast uppdaterad
Hejsan,,,,, som sagt jag är en drömmare som alldrig riktigt har vågat tagit steget ut för att genomföra några av ideérna som jag får,,, ett exempel är för ganska så exakt 5år sedan så satt jag och funderade på det här med brevlådor i villaområden om hur man på ett enkelt och billigt sätt skulle erbjuda villaägarna en snyggare och betydligt säkrare brevlåda,, jag lät det rinna ut i sanden för 6månader senare så började min idé dyka upp utanför varmans hus,,,
En tanke som jag dock inte kan släppa är det här med blöjor till små barn eftersom jag är en fyrbarns pappa så vet jag att det är stor utgift med ett evigt köp av blöjor,,,
Det måste kunna funka att sälja blöjor via nätet till ett bättre pris än ute i handeln.
Ett exempel ett par bestämmer sig för att spara pengar och köpa blöjor från mig dom får då hemkört ett paket för en månads förbrukning som dom smidigt och billigt betalar via ett autigiro, jag vet att jag hade nappat om någon skulle erbjuda mig detta,,
Det som ska säljas via denna sida är Blöjor av alla märken och tvättlappar/trasor till att börja med......

Vad tror ni om detta? skulle det funka?
Inlägg: 321
#18632
Det funkar ju med toa- och hushållspapper ("Sportrullen"), så varför inte? Sportrullen sköts av idrottsföreningar: De både fixar kunderna och kör ut balarna. Kanske de skulle vara intresserade av att köra samma koncept med dina blöjor?

Filibastis
Mikael Lundgren - Utbildningar/produkter inom HLR o Första-hjälpen

Lundgren Creative Health & Safety AB
http://www.l-c.se
http://www.hlr-instruktorsutbildning.se
http://www.defibrillator-hjartstartare.se
http://www.skanehlr.se
Inlägg: 1165
#18633
När jag var liten kom "Blöjbussen" var tredje månad med en bal med blöjor till mina småsyskon, och några dagar senare en räkning med Posten. Idéen är inte ny, men försvann när distributionen blev för dyr.

Nu är jag själv förälder och jag är lite skeptisk till det här med abonnemang av blöjor. Det finns i alla affärer och med t.ex. Liberos rabattkuponger tycker jag inte att det är särskilt dyrt. Vi betalar 70kr/paket blöjor och jag tycker inte att det är så ofta de behöver köpas in. Visst är det skönt att slippa tänka på att det skall köpas, men jag tycker å andra sidan det är värre att hålla på och passa på leveranserna. I synnerhet är abonnemang jobbigt om man vill åka bort på semester. Och så skall storlekarna passa, och ibland vill man pröva något nytt som man ser reklam för.

Inlägg: 14
#18634
Sen är ju frågan skall du personligen köra ut balarna till slutkund eller sköts det via bud? ,via bud så blir det ju att kosta en liten slant extra(som höjer slutpriset), och om du sköter  leverans och lager själv, så kräver det säkert ganska stora förvaringsutrymmen, blöjorna tar ju ganska mycket volym.
Om du skall sälja blöjorna till ett förmånligt pris och samtidigt göra lite pengar på det hela, så krävs det jätte många beställningar, vilket i sin tur kräver stora lagerutrymmen osv.
Idén i sig låter ju trevlig och bekväm, om den planeras smidig.
Du kunde ju bygga ihop lite olika "familjepaket", som innehåller t.ex. blöjor, toa/hushållspapper  ev.bindor, tvål, tvättmedel och andra "tråkiga" basvaror.  :vissla
Och så finns ju alternativet tygblöjor som man försöker slå igenom med igen, andas bättre, miljövänliga och i längden mycket billigare...
Jag är ingen expert i detta ämne men hoppas mina åsikter kan ge dej nåt att tänka vidare på  8)

Mail: star_man79@luukku.com
Inlägg: 2
#18635
Eftersom jag har erfarenhet från dagligvaruhandel vill jag kommentera detta.
Om du har dragit igång och börjat undersöka inköpspriser på märkesblöjor som Pampers och Libero, så har du säkert märkt att är billigare ute i butikerna. Hur kan det vara så? Har de stora kedjorna så mycket lägre inköpspris? Visst, de har lägre inköpspris än du någonsin kan få. Men faktum är att i princip alla säljer blöjor under inköpspris. En normal förlust på ett paket blöjor ligger på 30-60kr per paket för butiken, beroende på försäljningspris. Detta är anledning till att kedjor gör allt för att lansera och lyckas med egna märken, EMV.
Inlägg: 2360
Tack mottaget: 31
#18636
utrymmet i hemmet kan vara en negativ faktor. för jag antar att mani nte bara köper ett paket vid beställning. Jag tror att det är svårt få lönsamhet för det idag.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
Inlägg: 2066
Tack mottaget: 2
#18637
[quote author=Mataren link=topic=4844.msg24338#msg24338 date=1235584837]
Men faktum är att i princip alla säljer blöjor under inköpspris.
[/quote]

Tvivlar starkt på detta. Med liten vinst möjligtvis, men knappast under inköpspris. Hade det varit så skulle jag som butiksinnehavare åkt till min konkurrent och köpt deras lager.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
Inlägg: 758
#18638
Det är inte alls ovanligt att butiker säljer vissa varor under inköpspriset.
Blöjor är just en sådan vara, men lockar samtidigt in barnfamiljen i butiken
som kanske passar på och gör sitt veckor inköp :nicka
Hälsningar Stefan Förståndet är rättvist fördelat. Alla tycker att dom har fått tillräckligt
Inlägg: 2066
Tack mottaget: 2
#18639
Ok... vad finns det för rationell anledning till att de köper in varor från en leverantör till dyrare pris än det vore att köpa samma produkt hos ICA?
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
Inlägg: 1165
#18640
Jag är ganska bra insatt i handeln, och blöjor säljs inte med förlust längre, liksom inga andra produkter heller säljs med förlust om det inte är något särskilt. Sedan tycker många handlare att allt som har mindre än 30% TB är förlust, men det är ju lite olika normer mot vad allmänheten anser. (Just vad gäller blöjor, som tar stor plats i butiken, tycker jag dock att handlarnas gnäll kan vara lite befogat). Å andra sidan har de 50-60% marginal på barnmatsburkar, våtservetter, salvor (70-75%) och andra barnrelaterade artiklar.

För 4-5 år sedan började livsmedelskedjorna ställa ultimatum på leverantörerna att antingen gör vi på ett annat sätt, eller så åker ni ut ur butikerna. För blöjor blev det så att Pampers och Libero är rätt så frikostiga med rabattkuponger, och man har också olika kundkortserbjudanden om ett visst kortpris som handlarna kompenseras för. Bruttomarginalen på blöjor i handeln är c:a 15-20%. Det kan vara sämre för mindre handlare som inte köper hela balar med blöjor, och då betalar en hel del till grossistlagret för att packa om det hela. Å andra sidan brukar de butikerna inte heller ha lågpris på blöjor som profilering.

Andra förlustprodukter som försvunnit är t.ex. drickabacken som ersatts av betydligt dyrare PET-flaskor. Även sådant som alltför billig köttfärs har försvunnit, delvis som en konsekvens av att den inte längre märks om.
Inlägg: 2
#18641
Swetrot

Ditt svar visar att du inte är helt insatt i dagligvaruhandeln. 50-60% marginal på barnmatsburkar har aldrig funnits och kommer aldrig att finnas, de flesta butiker ligger väldigt när nollan eller under även där. Även när du skriver om att inte köpa hela balar med blöjor har du fel eftersom de flesta ligger bara på två paket i en bal.
Rödback däremot har de flesta slutat kriga med.Jonathan

Det finns ju vissa mindre affärer som åker runt och handlar i andra större butiker. Men tid är ju också pengar eller hur. Många har ju också satt ett max på t.ex 2 paket blöjor.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.