Lindlife

Skapad - Senast uppdaterad
Inlägg: 1
Detta företag har funnits sedan januari 2007. Anledningen att jag startade det var att jag vill kunna hålla föredrag, workshopar för att sprida kunskap om att leva med funktionshinder, hur man upptäcker och motverkar mobbning, hur föräldrar till fh barn och ungdomar kan ändra sina betéenden för att göra livet enklare för sina barn, insprera andra funktionshindrtade till att föra bästa möjliga av det de har, stresshantering mm.

Med mina erfarenheter samt vetskapen av att många många funktioshindrade har det dåligt på olika sätt, så vet jag att sådana här tjänster verkligen behövs. Jag brinner för det jag gör men tyvärr är det svårt att nå ut. Jag har därför tappat det mesta av mitt fokus men någonstans har jag ännu inte givit upp, varpå jag bl a reggade mig på detta forum! Jag har planer på att starta ny verksamhet, i samma fotspår som den nuvarande fast större och att gå ihop med en massa andra människor. Fas intresset verkar svalt, det är många funktionshindrade personer som sitter hemma och klagar på samhället men de har inget intresse av att försöka göra något åt det, att försöka anstränga sig lite för att må bättre eller försöka få ett jobb. Det är sorligt, det gör mig frustrerad, jsg har tyvärr väldigt lätt för att ge upp men jag är ju inte långsint och har stark envishet.

Jsg hoppas att detta forumet kan ge mig något!
/Linda

Mina erfarenheter - Din utveckling!
Inlägg: 1616
Tack mottaget: 3
#21140
*Har flyttat din tråd till annan mer passande avdelning här på forumet. Lägg gärna upp en ny presentation under "Presentera dig och ditt företag" som avser just det.*
[right]*Moderators not*[/right]


Hej Linda,

Självklart ska du inte ge upp! I alla företagsformer mer eller mindre möts man av motstånd, det behövs för utvecklingen. Likväl som människor med olika former av funktionshinder behövs i samhället, även detta för utvecklingen av en bättre förståelse och nya möjligheter.

Det är inget som säger att du måste samarbeta med funktionshindrade för att driva vidare din idé dock kan det vara bra att samarbeta med dem för att samla in information som är nödvändig för en ökad förståelse kring problematik och för att kunna komma fram till eller hjälpa till att stimulera fram de så viktiga kreativa lösningar på problematiken.

Jag tycker grundtanken här du lägger upp är tilltalande och viktig för samhället i stort. Samtidigt ser jag att du slåss mot din egna frustration. Men den måste du åsidosätta när det kommer till att bygga en verksamhet som delvis eller helt bygger på att hjälpa människor med funktionshinder.

Lägg upp en plan över din verksamhet och titta på om du kan finna alternativa lösningar på dina samarbeten. Vissa samarbeten kan man stimulera fram och det är viktigt att dessa med funktionshinder ser på vilket sätt det gynnar dem, gynnar sin egna omgivning, samhället generellt och kan vara en underlättande bidragande hjälp i både förberedande och efterberedande spridning av resurstillgångar.

Jag hoppas du finner mycket god hjälp från oss övriga här i forumet och se varje dag som en ny start.


Med vänliga hälsningar

Magnus Olsson
Må väl!

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.