Startsida

HJÄLP med webshop

Skapad - Senast uppdaterad
hejsan! jag är riktigt sugen på att starta en webshop med jakt tillbehör och sånt. kan någon här ge mig info hur man startar en webshop eller vart kan jag lära mig mer om hur man startar? jag vill ju helst inte ha något vidare lager så jag funderar på om grossisten kan skicka direkt till kunden så lagt order på min webshop? vad kostar det att starta en webshop på ett ungefär? tar emot alla tips och råd ni har om hur jag ska gå till väga. tack på förhand
Inlägg: 17
#24344
Hej! Det finns ett program som heter Website X5 Evolution 8 som hjälper dig göra en avancerad hemsida utan någon som helst kodknackning (om du inte måste sökmotoroptimera den). Ett barn kan klara av det programmet, så det är inte direkt avancerat, och kan bli riktigt snyggt. Denna hemsida skapade jag med det programmet åt en med ett eget företag och webshop : http://www.svensksalva.se. Titta gärna.

Jag tror att om du ska göra så att grossisten ska skicka ut (för att du ska slippa ha ett lager hemma) så måste du ha riktig tur eftersom grossister inte arbetar så. Oftast så får man köpa tex. X produkter för X kr, ju fler produkter, desto billigare blir det. Att starta en webshop behöver inte kosta någonting, bara att registrera företaget kan kosta pengar. Och webbhotellet kostar också, 12 kr i månaden om man vill från One.com. Jag rekommenderar att du köper ett webbhotell från One.com, köper programmet jag rekommenderade uppe, skapar din egna hemsida med webbshop, laddar upp sidorna på servern och registrerar firma. Självfallet måste du prata med en grossist först : http://www.grossist.se/
Svensktillverkade, naturliga hudvårdsprodukter online : http://www.svensksalva.se
Inlägg: 130
Tack mottaget: 1
#24345
Ett annat alternativ är att du låter någon skapa hemsidan och webshoppen och att du sedan sköter den dagliga driften av den.

Jag tycker inte du ska binda upp dig på en webshop med månadskostnad (det finns några sådana alternativ) utan istället köpa en komplett lösning som du sedan äger.

Priset för en sådan kan vara mellan 4000kr upp till "hur mycket som helst".

Lycka till, och hör av dig om du behöver mera hjälp.

André
-------------
REKO heter egentligen André och driver REKO Webdesign

- Prisvärda hemsidor för företag och privatpersoner
- Personligt bemötande genom hela projektet
- Alltid fast pris
- Inga månadskostnader eller abonnemang

http://www.rekowebdesign.se
Inlägg: 17
#24346
Men hur ska man orkar betala så mycket pengar om man är ny? Sånt kanske kan komma senare när företaget börjar dra in pengar, så hade jag gjort i alla fall! Men det är klart att ditt alternativ är helt godkänt! Lycka till!
Svensktillverkade, naturliga hudvårdsprodukter online : http://www.svensksalva.se
Inlägg: 8
#24347
Tjena!

Det finns en del företag som har en mall för ebutiker och tar endast en månadsavgift på kanske 250-500 kr beroende på vad för tjänster ni önskar ha.

Det första du måste bestämma dig för...

Vad ska du ha för tjänster på sidan? Är design viktig?

Det var hel bökigt när vi skapade vår hemsida, och designen var viktig...

-----------------------------------------------
Med vänliga hälsningar

// Victor

www.javalicious.se
Din kaffebutik online!
Inlägg: 36
Tack mottaget: 1
#24348
Jag tycker du skall köpa tjänsten av någon webbyrå som kan webbshoppar. de är proffs på det dem gör och du får vad du betalar för. Gratis ser oftast ut och funkar ofta som gratis också.

Fråga alla "webbdesign-människor" här i forumet hur ledsamt det är att bli förminskad och jämförd med hemmasnickrare som tror att de kan gör allt själva hela tiden.

Jag blir lite trött på alla "tamaaaror" som skall tips vilt om att bygga sina sajter själva.. Inte fan syr du kläderna själv åt dina säljare om du skulle anställa ett gäng sådana? Det skulle se för täskigt ut och ingen skulle handla.. Well. Samma sak gäller på webben. Jag väljer en snygg webbshop framför en hemmapulad mallvariant vilken dag som helst.

Det är respektlöst mot en hel bransch att leka Martin Timell och tipsa om att göra allt själv.

Mitt tips är att du går på nyföretagarmässor/träffar. Där brukar en handfull företag som levererar kvalitetsprodukter inom webb vara representerade. Sen tar du och koncentrar dig på din kärnverksamhet och på hur du på bästa sätt skall tjäna så mycket pengar som möjligt på din webbshop!

Lycka till.

Mvh
TK
Inlägg: 355
Tack mottaget: 1
#24349
det kan nog vara nyttigt att starta med en gratis e-butik innan du kör igång på allvar.
Det finns massor av opensource som cubecart se några på http://www.webbgbg.se/cubecart/ eller Mambo se http://www.webbgbg.se/mambo/
Dessa typer av webbutik kräver en del kunnande men du kan snart få ihop den om du tar del av alla exempel ute på internet.
Sedan finns det flear webb-hotell där du kan enkelt lägga till en e-butik. Se mer på http://www.webbgbg.se/webbshop/budget.php
Som föregående inlägg skriver så får man vad man betalar för så om du inte är intresserad av kodning kan det nog vara idé att köpa en färdig lösning.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.