vill starta företag

Skapad - Senast uppdaterad
De känns som om jag har en sån bra idé men efterom jag tar studenten nu är det bara att börja plugga igen eller att ta en strö jobb.
För att få ett lån till detta jag vill göra så måste jag ha ett jobb
och för att få ett jobb jag vill ha måste jag plugga
när jag pluggar känns det som jag dra ut på tiden till att starta företaget

gah, några idér hur jag kan göra?
Tacksam för svar
Inlägg: 185
#24977
Jag startade mitt företag samtidigt som jag började plugga och byggde upp det så smått under studietiden, så att jag kunde jobba mer eller mindre på heltid när jag hade pluggat klart. Byggde upp ett rykte, liksom. Kan det funka för dig?
Jessica Jäger Sångerska och kulturproducent http://www.jessicajager.se
Inlägg: 18
#24978
de hade varit kanon, problemet är att jah behöver ett kapital att börja med å de är där de jobbiga kommer in. 🙂
Inlägg: 185
#24979
Jag anade det. Får jag fråga vad det är för typ av verksamhet?
Jessica Jäger Sångerska och kulturproducent http://www.jessicajager.se
Inlägg: 18
#24980
Ja, 🙂 det är en idé om fastigeheter och lite annat, så de krävs ju lite så att säga 🙂
Inlägg: 185
#24981
Jag förstår! Men medan du pluggar kanske du kan göra marknadsundersökningar, marknadsplan, affärsplan och allt annat som är bra att ha klart för sig när det är dags att köra igång!?
Jessica Jäger Sångerska och kulturproducent http://www.jessicajager.se
Inlägg: 18
#24982
yes, jag håller på att kolla runt lite, de är ganska mycket att hålla koll på med de är ju bara roligt =)
Inlägg: 17
#24983
Om jag hade fått min affärsidé för 2 år sen så hade jag inte suttit här utan jobb med en ton studieskulder 🙂 Om jag hade fått min idé för 2 år sen så hade jag gjort följande : tagit ett sommarlov, forskat, kollat efterfrågan på min affärsidé - sen hade jag registrerat firman om det visade sig vara en lönsam idé - och sen hade jag gått in här : https://lan.bank2.se/lana/se/starta-eget-lan/ och tagit ett lån på 100 000 kr för att komma igång med tryckeri och loggor och köpa domän och fixa hemsida med mera och göra reklam och köpa in allt du behöver 🙂

Samtidigt hade jag tagit starta eget bidrag som du kan ta medan du utforskat och kommer på än affärsplan!

Lycka till!
Svensktillverkade, naturliga hudvårdsprodukter online : http://www.svensksalva.se
Inlägg: 18
#24984
hej, okej 🙂
Men är det inte jätte hög ränta eller något på dom lånen?
Men får jag starta eget bidrag om jag bara är 18 år?
Jag läste om att de va olika krav på just dom bidragen och dom kraven uppfyllde tvärr inte jag.

/ Josefine
Inlägg: 17
#24985
Hej! Oj, såg nu att man måste vara 25 år :/ Konstigt. De har en ränta på 8,8 %. Inte så farligt om verksamheter kommer igång tack vare dom 🙂 och för att du ska få starta eget bidrag så måste du vara inskriven på AMS och ha en bra affärsidé. Det är kraven. Börja med detta under sommaren! Snart är det sommarlov för dig!  Man får runt 6000 kr i månaden 🙂
Svensktillverkade, naturliga hudvårdsprodukter online : http://www.svensksalva.se
Inlägg: 223
#24986
Läs några ekonomikurser. Samtidigt kan du ju knäcka extra på en mäklarfirma. Berätta om din affärsidé för någon i t ex studiestadens innovationssystem. Då får du en hjälp i bedömningen, och därmed din personliga risk. Det är svårt att få tag i riskkapital om du saknar både utbildning och erfarenhet.

I tio fall av tio skulle jag vända mig till ALMI, Innovationsbron, länsstyrelsen eller banken för kapital. Alla dessa aktörer kvalitetssäkrar din affärsidé.  Gratis.

8,8% med rörlig ränta idag, då styrräntan tickar omkring procenten, kommer visa sig vara ett riktigt ockerlån. Anledningen till att de högaktningsfullt struntar i din affärsplan är för att de högaktningsfullt struntar i dig. Varför kan man räkna ut med pelvis: De går med för att tjäna pengar på lånet, inte på din affärsidé!
Inlägg: 18
#24987
okej, tack för svar, de va användbart kan ja lova 🙂
Inlägg: 8
#24988
Tjena!

Jag förstod att din ide handlar om fastigheter. Förstår om man inte vill berätta så mycket av rädsla  :roll:

Men kan man inte börja småskaligt inom det området? Förstår om du har ett sug att börja...

Oftast kan man förutom att plugga och söka information om det man ska syssla med. Att testa starta, så att man får igång ett namn eller liknande, extremt småskaligt...?

Kanske prata med folk om någon är villig att investera i dig för en del av kakan kanske? Det finns rätt många sådana företag, kanske inte kan rekomeendera det. Men kanske umgängeskretsen någon som kanske är känd för att investera eller som kan hjälpa dig börja småskaligt?

Jag har tidigare investerat i 2 st ungdomar att starta företag. Den ena äger man några % i och genererar lite pengar än idag, det var ett par år sedan. En annan investerade jag i och den personen köpte ut mig för ca 300 % av det jag investerade. Så det kanske är lättare än vad man tror...

Kolla runt din umgängeskrets...

Hör av dig om du vill veta mer ingående om olika methoder...

LYCKA TILL!
-----------------------------------------------
Med vänliga hälsningar

// Victor

www.javalicious.se
Din kaffebutik online!
Inlägg: 18
#24989
hej!

Ja jag har tänkt på investerare, men de är inte så lätt att hitta dom.
Ja berätta gärna om några metoder, 🙂

ne småskaligt vill jag inte börja heller, men finns de inga andra alternativ får man börja nån stans.
MVH
Inlägg: 36
Tack mottaget: 1
#24990
Hejsan,

Kul att du har hittat "ditt kall" i så ung ålder. Även om det är lite populistiskt att vara entreprenör i Sverige idag så är det roligt med unga kreativa människor som vill mer i livet än plugga och jobba på byrå.

Kan du inte berätta mer om din affärsidé? Jag förstår om det kan kännas känsligt, men det är lättare att hjälpa dig om du är öppen med vad du skall göra.

Generellt tycker jag att folk är alldeles för hemliga med sina affärsidéer. Går det inte att patentera och är av sådan teknisk höjd att man blir världsunik så tjänar man inget på att hymla om det. Tvärtom får man hjälp att se på sin affärsidé med andras ögon och man kan ställas inför frågeställningar som man i sin iver inte ens tänkt på.

Varken Google eller Microsoft var först i sina branscher. De gjorde bara allt lite bättre och lite smartare än konkurrenterna.

Mvh
TK 
Inlägg: 18
#24991
hejsan

javisst de är inte att de är hemligt, de finns fler än jag som gjort detta innan å vanligt är de också,
jag skulle vilja börja köpa upp små fastigeheter eller stugor och sedan hyra ut över sommaren för att sedan köpa upp lite i taget då man få råd mm.
Sedan har jag en idé om att när man väl har tjänat ihop lite skulle jag själv vilja hjäpa ungdomar att förverkliga sina affärs ideér mm.
Kan verka luddigt men i mitt huvud är allt klart redan =)
men ni förstår nog vad jag menar, jag är inte den första som gör detta å långt ifrån den sista, men folk behöver alltid någon stans att bo och stugor att hyra över sommaren, å eftersom öland har slagit rekord i turism nu så varför inte nyttja de då 🙂
MVH Josefine

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.