Startsida

Researrangör upplevelseresor!

Skapad - Senast uppdaterad
Inlägg: 3
Tack mottaget: 2
Har en företagsidé som jag inte riktigt kan släppa, sälja paketresor inom mina 3 största intressen. Finns företag som gör det redan men inte samlade under "tak" utan dom har riktat in sig på ett område. Nu är jag så fruktansvärt fundersam över detta och planerar att starta ett reseföretag, och enbart ha ett fåtal destinationer och det skall vara till platser här i Sverige, max Norge till en början, för att förhoppningsvis vidga företaget och sälja resor runt hela världen.

Problemet är att jag kan väldigt lite om hur reseföretag och det tekniska runtom fungerar, dock utbildad guide men har aldrig arrangerat resor. (planerar ej någon vinstdrivande verksamhet till en början, utan istället utvecklas med företaget och lära sig därefter)

Vet att företaget skall ha resegaranti genom Kammarkollegiet, storlek, budgeterat på omsättningen av reseförsäljningen.

Skulle gärna vilja få Feedback och tips.

Hälsningar
Viktory
Inlägg: 26
#34858
Nischresor är nog helt rätt grej, bara man är jäkligt duktig på det man gör och har en bra marknadsföringsstrategi. Det visar ju inte minst framgången Langly och andra "snöreseföretag". Har själv funderat på något liknande men med Österrike som destination (men alltså då snörelaterat med lite edge).

Angående resegaranti så är det ju så att det måste vara en paketresa. Dvs 2 av 3 följande: 1. Resa/Transport 2. Boende 3. Upplevelse (arrangemang).

I vissa fall kan ett medlemskap i Visita vara behjälpligt bla avseende resegarantin (gäller väl dock endast svenska resmål).

Annars är det väl bara att snickra ihop idén och hur den skiljer sig från andra (pris eller utförande eller båda). Ringa runt till leverantörer av boende och resor och annat som du eventuellt behöver. Försöka deala fram jäkligt flexibla avtal (ej binda upp på minst antal platser etc i början) och sen gå ut och marknadsföra!

Lycka till, och berätta gärna lite mer hur det går om du kommer igång!
Launch Yrself - www.blue-parks.se
Inlägg: 2360
Tack mottaget: 31
#34864
Storstaden Riga/Lettland - Östens Paris ligger bra till med flygresor med Ryanair samt båtrresor nästan in i gamla stan i Riga, och inte särskilt dyrt är det inte, varken resa eller boende eller mat.

Lars
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
mickeskogstrom
#34891
Kul idé! En god vän till mig startade precis ett liknande företag, men inom EKO-turism. Det är väldigt viktigt att du kollar upp ansvar, försäkringar osv.

Lycka till!
Micke
Inlägg: 3
Tack mottaget: 2
#34906
Tack för era svar, jag återkommer när jag har kommit längre fram i jobbet med allt runt omkring, förmodligen mot vårkanten startar jag upp.

/V
Inlägg: 21
#35064
Hej "Kristoffersson"..

Du är helt på rätt väg. "Learning by doing" har fungerat för de flesta entreprenörer. Och en nisch-verksamhet är mer ett måste än en smaksak i dagens ekonomi. Think big, start smal - scale fast! God lycka!
Kevin Kane
Inlägg: 2360
Tack mottaget: 31
#35066
Att skaffa sig en liten mobilehomeanläggning antingen på land eller på sjön är något som har framtiden för sig. Själv var jag i USA i början av 80-talet och tittade på det hela vilket har mynnat ut att jag själv funderar på att anlägga något liknande. Sjöstaden i SF Sausolito har funnits där sedan slutet av 40-talet. och och på land vimlar det av anläggningar.

Lars
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
Inlägg: 3
Tack mottaget: 2
#35070
Frågan är om det är möjligt för en vanlig dödlig att starta upp en sådan här verksamhet i princip utan kaptial. Kollegiet skall ha en garanti på att pengar finns att hämta från bolaget baserad på en försäljningskalkyl, en bra hemsida, marknadsföring mm. Finns det någon med erfarenhet av resebranschen som företagare och kanske även börjat från noll som kan säga bu eller bä till affärsidén eller någon annan klok?

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.