Städbolag? Bemanningsföretag? Vad tror ni?

Skapad - Senast uppdaterad
Städbolag? Bemanningsföretag? Vad tror ni?
Hej!

Jag är sugen på att starta upp ett städföretag eller bemanningsföretag. Vad tror ni om dessa branscher generellt sätt där det redan finns tuff konkurrens men uppenbarligen en efterfrågan? Vad ska man ha som strategi som "liten" aktör som saknar större kapital för marknadsföring? Nischa sig är såklart bra, som att exempelvis vara lokal aktör.

Tips och tankar mottages gärna.
Anonym
#38470
Här finns en intervju med Egle som ger sina bästa tips till dig som vill starta egen städfirma:
https://www.foretagande.se/affarsideer/egles-basta-tips-till-dig-som-vill-starta-en-stadfirma
Anonym
#38475
En sista puff. Ingen erfaren som kan uttala sig om det är dumt att gå in i branscher där det redan finns så tuff konkurrens som liten aktör?
Inlägg: 338
Tack mottaget: 19
#38478
Det finns inget enkelt svar på detta. Dagligen startas företag som lyckas slå ut äldre konkurrenter så detta handlar till största del om hur du fungerar som företagare. Kanske läge att göra en marknadsundersökning och besöka företagen och fråga vad som skulle krävas för att de skulle byta leverantör? Känns som att ett bemanningsföretag är rätt krävande med rekryteringar men städ handlar nog oftast om att kunderna vill ha städare som kommer när de ska komma, gör det som ska göras, är trevliga och går att lita på.
#38514
Hejsan. Skriv gärna ett mail till mig, jag har ett förslag: markus.einarsson@web2life.se
Inlägg: 358
Tack mottaget: 28
#38544
[color=#0000ff]Visst skall du starta upp trots att det ser
ut som om konkurrensen är mördande. [/color]

RUT-reglerna för t.ex. flyttstädning har
ju satt fart på branschen och ger stora
möjligheter för den företagsamme.

[color=#0000ff]Gör Mäklarsamfundets riktlinjer om
flyttstädning till din affärsidé[/color]
. Se till att
du har egen kompetens och utrustning.
Ut och jobba i ditt anletes svett. När du
inte hinner alla uppdrag anställ personal
som kan leva upp till reglerna.
Marknadsför på Google lokalt på nätet.
FLYTTSTÄDNING I XYZSTAD.
Den som har den bästa säljtexten där
vinner. Lycka till!
Imre R
redaktuellt.n.nu
Redaktuellt
Inlägg: 18
#38645
Jag hade städföretag mellan 2010 och 2016, det gick bra de första tre åren sedan hjälpte arbetsförmedlingen allt fler arbetslösa att starta eget och betalade till stor del även lönerna för att få ut arbetslösa. Fas 3 var en vanlig åtgärd där arbetsgivaren fick 5000 i månaden för varje person hen anställde. Det fanns arbetsgivare som hade 20 Fas3:are eller fler, gissa om de mådde/mår bra? Konkurrensen ökar hela tiden, här finns många svarta företag etc. Svårt för ett seriöst företag utan kontakter att överleva i städbranschen då många kunder säger sig uppskatta pålitlighet, försäkringar och garantier, etiskt och ekologisk,t men väljer ändå den billigaste utövaren, vilket ofta är svart, utnyttjande av personal och/eller betalt med skattemedel. Vi hade uppdrag hos ett stort företag i några år och det flöt på tills de fick en ny chef som sa upp oss direkt, enligt henne fick de "tre bulgarer" till priset av en från oss.

Jag hade kanske också kunnat ta del av dessa förmåner men det kändes inte etiskt försvarbart att använda skattemedel till att dribbla runt arbetslösheten. Dessutom ville jag själv välja min personal för att ha bra kommunikation och engagemang, bra personal ska passa mig och min övriga personal och vara serviceinriktade, se vad som behöver göras och göra det. Det kostar, men inget är så värdefullt som bra, engagerad och pålitlig personal som känner sig uppskattad.

Jag vill inte avråda dig, det kan vara kul, man träffar många trevlige människor men ekonomiskt kan bli tufft.
Inlägg: 17
Tack mottaget: 3
#38653
Jag drev tillsammans med två vänner en ROT och RUT firma mellan ca 2011 och 2014, vi fick bra med jobb men lade sedan ner då två av oss flyttade utomlands.

Att tänka på är vad som är säsongsbetonat. Ett av de största problemen vi hade var att det mesta vi gjorde var sånt som sker på sommaren, som gräsklippning, fasadmålning mm. och det blev ganska så dött på vintern. Detta ledde till att det var svårt att hålla kvar anställda.

Funderar själv på att dra igång en städfirma när jag väl är tillbaks i Sverige, det gäller som sagt att sticka ut, men om du väl får nöjda kunder finns det en chans att de återkommer trots att det finns de som ligger billigare än dig.
Inlägg: 1
#40820
Vet ej om du fortfarande går i dessa tankar!

Jag startade ett företag för ett drygt år sedan, började med uppdrag efter sommaren! Vi är ett företag som gör "lite allt möjligt"... Vårt första jobb var att lägga golv... Det, målning, tapetsering, trädgårdsskötsel och städning (mm) är vad vi gör! Städningen är det som bokas mest!

Så jag skulle säga att det absolut finns möjlighet att starta ett städbolag! Jag började med att skapa en sida på Facebook, och Instagram... Sen tog jag hjälp av förmedlingstjänster, ex offerta mfl för att nå nya personer och inte enbart de man känner!
Inlägg: 1
#41449
Sorry om jag väcker upp en gammal tråd!

Tänkte passa på att nämna lite bra tips på hur man kan starta upp en städfirma eller för er som har svårt att sätta igång. Full disclaimer, jag arbetar på Cling, vi är en offerttjänst som hjälpt många städbolag (om admin tycker det bryter mot reglerna, så är det bara att ta bort posten).

Vi vill som tack för stödet vi fått ge tillbaka lite till communityt. Så jag tänkte bjuda på ett blogginlägg för just det här. Jag har skrivit ner det mesta som våra användare rekommenderat att tänka på samt lagt till en massa gratis resurser. Allt från hur:

Hur du gör en gratis hemsida och logotyp
Hur du hittar dina första kunder
Manus för hur du ska prata med dina kunder i telefon
Vad du ska skriva i din offert
Vad du ska tänka på vid första städningen med kund
Tips på uppförsäljning
Vad det kostar att starta din städfirma

Hoppas det kommer till nytta!
Här är länk till blogginlägget:
https://cling.se/blogg/hur-starta-stadbolag

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.