Företagskonto, vad rekomenderas?

Skapad - Senast uppdaterad
Mitt företag kommer vara en enskild firma som sysslar med återförsäljning av begagnade varor. Det enda jag i dagsläget VET att jag behöver för att sköta detta är:

- Transaktionkonto
- Visakort
- Internetbank.

Vilket inkluderas i alla bankers standardpaket. Sen finns det lite annat som kan vara intressant men som jag inte vet om det motiverar kostnaden t.ex:

-Postgiro
-Inkassotjänster

Några erfarenheter? Mycket krångligare redovisning med BG (ingen aning)? Begränsningar med BG? Fördelar? Prisklasser? Kikar på Handelsbankenspaketlösning just nu, runt 1000-lappen/år. Är det dyrt?
Inlägg: 2066
Tack mottaget: 2
#18830
Jag använder ett vanligt Plusgirokonto hos Nordea, till det har jag bankgiro och visa-kort kopplade. Kommer inte ihåg vad som ingår i deras "företagspaket", men det blev billigare att plocka ihop en egen lösning, det extra som inkluderades i paketet var inget som jag behövde. Tycker det fungerar bra 🙂 1000:- är inte dyrt, men jag tror du kan hitta billigare.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
Inlägg: 1324
Tack mottaget: 2
#18831
SEB "Enkla firman" . 600:- för konto med betalningar, BG och Visa. Första året gratis.

Sedan vad det någon som sagt att Länsförsäkringar har BG för 100:- (finns ej på hemsidan) , Konto/betalningar gratis och kort 225:- . Här blir det dock privattjänster men för en Enskild Firma duger det ju bra.

Vet att Nordea hade något liknande SEB för samma pris. Men då första året inte var gratis valde jag SEB.

Hans
Inlägg: 8
#18832
Ett par bra förslag, man tackar. Har ni möjligtvis koll på vilka avgifter som gäller vid IBAN/SWIFT betalningar? Det blir nämligen unt 100-talet varje år skulle jag tänka mig.

Inlägg: 1165
#18833
Swedbank tar en tia för dem, har jag upptäckt...  :evil:

Jag har företagskonto hos dem med bankgiro och Internetbank för 500kr/år, första året gratis. Vill jag ha Master Card till så kostar det 350kr/år extra.
Inlägg: 8
#18834
Jag har Swedbank privat just nu. Helt nöjd med siten, men dom där 10kr blir lätt en 1000-lapp bara försa året och säker mer än så därefter. Så dom fallar tyvärr bort. Om man inte kan deala bort avgiften?

#18835
Jag driver en webbfirma som gör hemsidor till småföretagare. Kolla här>>

Jag använder mig av Swedbank för allt och de har ett bra starta eget paket. Eftersom jag inte har sysslat med bokföring tidigare så har jag också e-bokföring som är underbart enkelt. Det kan jag rekommendera!

/Samuel 8)

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.