Öppen fråga: Alliansens småföretagarpolitik

Skapad - Senast uppdaterad
jag är nystartad så jag kan inte säga att jag märkt så mycket alls men alliansen ska väl vara för ett bra företagsklimat. Har de jibbat för det eller inte enligt er? Själv tycker jag Maud Olofsson inte verkar göra så värst mycket men jag kan ha helt fel.
Niklas Gerholm
Inlägg: 1165
#19369
Tomma tunnor skramlar mest brukar man säga, och ungefär så vill jag sammanfatta alliansens småföretagarpolitik så här långt.

Maud Olofsson har dessutom en mycket irriterande inställning att hela tiden använda sossarna som någon slags skrämsel. "Om sossarna hade haft makten hade ni haft det mycket sämre" är kontentan i en rad olika debatter och intervjuer.

Företagarnas riksförbund konstaterade att deras löften om att minska regelkrånglet var i princip inte ens påbörjade.

Som vanligt är det så att småföretagare är små överlevnadskonstnärer som brinner för sin sak. De har inte tid att bråka och de flesta inser att oavsett vilken konstellation som än sitter vid makten så kommer aldrig någon att lyfta ett finger för att göra det bättre för dem. De är inte så viktiga att ministrar kommer på besök när det är kris, och inte så utsatta att kvällstidningarna gör snyftreportage över att man måste gå till socialen.
Inlägg: 2360
Tack mottaget: 31
#19370
Inbilla er inte att någon regering gör något särskilt för småföretagare, i princip struntar man i dessa och har gjort i alla år. Ett regelverk som gäller de stora har ej kommit de små till glädje. En gång när jag satt i företagsskattenämnd  såg jag i en paus 4 män komma in i rummet i närheten och frågade det det var på gång. Ni har gissat rätt, det var experter + advokat från storföretaget........ som la fram sina synpunkter. Man kunde  ett par år senare i högre instans konstatera att man gjort rätt från företaget. Hur många småföretagare har haft rådgivare och advokat med sig. Under de år jag satt kom det några skämda själar och la fram sina synpunkter och nästan undantagslöst var det jag som protesterade mot att man inte fick rätt och speciellt vid ett tillfälle var det tur att det fanns folk som kunde lugna mig. Jag har några år bakom mig där och tittar med vemod hur långsamt Sverge gör någon förändring. Snart behöver man inte göra det alls Det finns inga att förändra för.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
#19371
De är inte så viktiga att ministrar kommer på besök när det är kris, och inte så utsatta att kvällstidningarna gör snyftreportage över att man måste gå till socialen. De har inte tid att bråka och de flesta inser att oavsett vilken konstellation som än sitter vid makten så kommer aldrig någon att lyfta ett finger för att göra det bättre för dem.--------------------------------
Delar Dator lagra
Inlägg: 640
Tack mottaget: 3
#19372
Hej!

Tycker det blivit väldigt mycket fokus på olika "grupper" (som alla tydligen ska delas upp i nu för tiden) som kvinnor och invandrare med flera. Speciella lån, bidrag och annat.
Känner att som vit medelålders man önskar dom helst att man lägger ner sitt företag  ;-)


Vad det gäller regelkrångel med mera så krymper ju världen fort och det tar inte många minuter i anspråk om man vill flytta sina inkomster till andra - mer vänligt inställda länder. Något jag tror kommer att bli ännu vanligare om dom inte passar sig. Synd eftersom vi behöver skattepengarna här  🙁 

MVH

R
Inlägg: 2360
Tack mottaget: 31
#19373
Det är lättare att splittra små grupper än stora, och att man gullar på detta vis skapar snarare osämja och misstro. Robaino, Lettland har ett skatteklimat som är ungefär tvärtom mot här. Man får behålla 70-80% istället för att betala detta som i Sverige, och det är än bättre men det får mina kunder veta.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.