Registrera namn på EF, nödvändigt?

Skapad - Senast uppdaterad
Har precis skickat iväg papper där jag ansökt om f-skatt samt momsreg. Nu har jag en blankett liggande här där jag kan välja att registrera ett namn om jag vill.

Har tänkt annonsera lite och är sugen på att ha ett namn med en snitsig logga eller så. Om jag nu annonserar och kallar företaget för något som jag vet att inget annat företag heter, är det okej då? Är det någon som vet hur lång tid det tar att registrera ett namn?
#19812
Det är alltid bra att ange minst tre olika namn när man registrerar ett företag. Bolagsverket kollar nog inte endast i sitt eget register över registrerade företag utan även registrerade varumärken osv., troligtvis.

Viktigt! Se alltid till att det finns lediga domännamn för de företagsnamn du vill ha. Se också till att företagsnamnet är så kort som möjligt och lätt att komma ihåg samt att stava till. COM-domäner kan man nästan glömma. Där är det mesta uppköpt. Se till att åtminstone registrera .SE, NU, EU, ORG, NET och DK samt DE om de sistnämnda är intressanta marknader.
Sök även dina namn du önskar använda på Google.

Handläggningstiden kan variera beroende på belastning, men normalt brukar det vara klart inom 4 veckor. Det är just därför det är viktigt att välja fler än ett namn du kan tänka dig. Skulle du bara ange ett enda namn och få svar efter 4 veckor där Bolagsverket säger att namnet inte kan användas, så får du ansöka på nytt, och åter vänta minst 4 veckor till. Inte speciellt kul, om man nu har bråttom.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.