Startsida

På väg att starta eget-svårt att koppla ihop allt...

Skapad - Senast uppdaterad
Inlägg: 30
Tack mottaget: 1
Jag ska ge mig in i en bransch (rekrytering) som jag inte har så mycket erfarenhet av, men jag har ett stort intresse av ämnet och ännu större intresse av att driva eget. Jag vet inte vad jag ska börja lära mig, redovisning (företagsekonomi) eller ska jag börja med att slipa mer på affärsiden, eller bli bra på att sälja in mina tjänster osv osv. Jag känner mig verkligen "lost", vad ska jag börja med tycker ni?

Finns det en "standar process" för hur man startar ett företag och vilken information man ska kunna? (otydlig fråga, men vet inte hur jag ska förklara det bättre, men baserat på min förra fråga så kanske det blir lättare att förstår vad jag menar)

Alla svar uppskattas!
Inlägg: 44
#21376
Affärsidén - ta ALMIs affärsplan och svara på alla frågorna i alla avsnitt - även om det känns som om du svarar på samma fråga fler gånger.

Sedan räknar du på det - inte nödvändigtvis i mallarna från ALMI utan lite lätt "in" och "ut"-termer!

Sök information om konkurrenter i näringslivsregistret, scb kartor över orter och befolkning, demografi så bygger du upp kunskap om ditt område.

Enkelt? Det tar dig säkert 3-4 v att gå igenom och ca 2-4 timmar/dag för att få ordning på bara affärsplanen.

Redovisning kan du sköta på nätet (gratisprogram) eller köpa ett bokföringsprogram - men det är enkelt, tar du emot pengar så ska det 1) föras in på kontot där pengarna hamnade (i fickan, banken eller ...?) och 2) vad det var för pengar (faktura, kompensation ...).

Om inte annat - är du totalt grön så ska du ta kontakt med din kommun och be att få gå en starta-eget kurs.

Kul att du funderar på eget, fast det har varit si och så i världen!!
Vill man så kan man

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.