Tryckeri?

Skapad - Senast uppdaterad
Inlägg: 10
Hej! har spånat lite på en idé om att starta ett litet tryckeri eller överta ett redan befintligt. men funderar lite om det är något vidre bra brasch att ge sig in i? jag har ingen erfarenhet av det alls så man skulle ju få lära sig mycket men det jag är inte rädd för att jobba hårt om det är nåt som det finns bärighet i.

Vad måste man kunna för att bli ett bra tryckeri? går det att slå sig in? finns ju ganska många har jag fått för mig.

Undrar lite med hur det är med maskiner? behöver man en massa olika för att kunna trycka på muggar,tröjor isskrapor, ficklampor mm mm?

//Tobbe
Inlägg: 223
#23098
Jag risk för att utmana lite, men är det någon som vet hur det är med getingbon? Bör man ha glasögon om man ska stoppa in huvudet? Skämt åsido, men tryckeribranschen har precis genomgått en jätteomvälvning. Att vara villig att jobba hårt räcker inte på långa vägar.

Du kommer inte komma långt utan riskkapital, så du behöver få banken med dig. Kan du övertyga dem om att du har den kunskap, utbildning och erfarenhet som krävs för att driva ett lukrativt tryckeri?

Vad svarar du när de frågar vad du kan erbjuda som de andra tryckerierna inte har?
#23099
Det är inte svårt att starta ett tryckeri men det är väldigt dyrt. Ska du kunna erbjuda det alla efterfrågar idag, tryck i fyrfärg så kommer du behöva några miljoner att investera i maskiner. Ska du trycka på plast så är det helt andra maskiner, färg, schablontillverkning mm.

Vet många som startade tryckeri med leasade maskiner, problemet där är att du måste få in rätt många kunder från dag 1 för att täcka utgifterna. Att skaffa kunder är inte det lättaste med dagens konkurrens.

Jag vill inte skrämma dig, men eftersom du inte heller har någon kunskap om branschen så blir det rätt jobbigt. Börja med att skaffa en nyare kopiator, kostar runt 50 000 kr, den kan du använda för att kopiera saker upp till A3, men det blir inte tryck dock, blir bara ren kopiering.
[B]Beställ Exklusiva Visitkort[/B]
www.visitkortexperten.se
Inlägg: 14
#23100
Skräm inte iväg honom nu 🙂

Tryckeribranschen är en tuff bransch men det går att klara sig bra om man nischar sig mot en eller ett par specifika målgrupper.

Visitkortexperten trycker visitkort medan vi på TryckExperten gör textiltryck..
Målgrupp och nisch är A och O inom den här branschen.

Angående startkapital så beror det på vad du tänkt att trycka för prylar.
Att göra offsettryck och tampotryck är dyrare än textiltryck (screen & transfer).
Du får ett hyggligt textiltryckeri för runt 50-100 000.
Sen krävs lokaler och driftkostnad den första tiden när du står utan kunder.

Om du har bra kontakter, kapital och målgrupp så välkommnar jag dig in i branschen!
Daniel Klasson

TryckExperten.se
-Profiltryck för föreningar och företag.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.