starta butik, frågor kring detta!

Skapad - Senast uppdaterad
hej!har funderat lite på att starta en kläds butik dvs. köpa in märkes kläder såsom kläder, skor, Accessoarer ifrån ebay.com ...Jag kommer att sälja de ännu billigare än vad det finns på andra butiker, typ en lacoste bälte kostar här i Sverige runt 1020 kr så kan man köpa det på Internet för 300kr då kan jag sälja den för mellan 500-600 kr ....Och jag har frågor kring detta!1. Vilka risker ska man goodse?

2. Vilka lagar gäller det när man köper från något annan sida och kommer det till ett annat land dvs. ingen skatt eller liknande?

3. Hur står start kapital ska man ha innan man startar detta?

4. Vad är det man ska tänka på först

5. Tror ni detta kommer få en bra vinst? Kommer företaget lyckas?
Mvh
Inlägg: 187
#2301
Hej fltk!

För mig låter detta som rena piratkopierade grejer. Har du verkligen kollat upp om det inte är kopior du ser på ebay? Om så är fallet, vilket det troligen är, så fallerar hela din ide.Jag vill minnas att i en tidigare tråd så kunde du i ditt liv inte begripa varför det inte var lagligt att kopiera andras verk.1. Vilka risker ska man tillgodose?

Att inte hamna i finkan!2. Vilka lagar gäller det när man köper från något annan sida och kommer det till ett annat land dvs. ingen skatt eller liknande?

I ditt fall lär smuggling vara det bästa lösningen3. Hur stort start kapital ska man ha innan man startar detta?

Lägg till kapital för mutor.4. Vad är det man ska tänka på först.

Att inte bryta mot lagen5. Tror ni detta kommer få en bra vinst? Kommer företaget lyckas?

NEJ!

Hoppas du har sinne för ironi. Kunde inte låta bli

:wink:
Frilansande människa
Inlägg: 88
#2302
*skratt* Ben har humor :lol:Det första som du bör fundera över om din verksamhet kommer att klassas som parallellimport av de märken som du anger. Det är inte ovanligt att det finns ett företag som "fått äran" att vara huvudimportör för en vara. Alla annan import är "förbjuden".Mao, om det är så kommer du snabbt att få ett brev från företagen.Tull kan tillkomma, kolla med tullverket eller andra organisationer som finns länkade under "länkar" här på sajten.Startkapital: hur många prylar har du tänkt köpa? Vad har du tänkt leva på tills de är sålda?Vinst, bra, hmm, njae, du får nog räkna på fraktkostnader mm.
ww.kurslitteratur.se
www.digiart.se
Inlägg: 32
#2303
haha fan ja ha alltid såna dåliga idér...skit samma oxså...men fan vill starta nåt eget typ nåt som inte finns i sverige :?
Inlägg: 232
#2304
Om du köper från företag inom EU så finns det inga regler för vem som får sälja var. Detta görs oftast upp företagen emellan och vill du då sälja lagliga och äkta grejjer så är det just den där leverantören du får gå till... Beroende på din förhandlingsteknik och övertygelse så kanske det kan gå vägen ;)Lite mer seriösa svar...:

1. Vilka risker ska man tillgodose?

Inga- Tillgodoser du en risk istället för möjlighet är du illa ute ;)Den största risken med handel på ex. Ebay är väl att du kanske köper de där kopiorna, eller så får du tegelstenar med leveransen..2. Vilka lagar gäller det när man köper från något annan sida och kommer det till ett annat land dvs. ingen skatt eller liknande?Beror på vilket land och det gäller inom/utom EU

Kolla på www.skatteverket.se3. Hur stort start kapital ska man ha innan man startar detta?

Kalkylera inköpta varor+lageromkostnader=kapital (+lön+marknadsföring+revisor+övrigt=mer kapital)4. Vad är det man ska tänka på först.

Att spåna marknaden och behovet av produkterna5. Tror ni detta kommer få en bra vinst? Kommer företaget lyckas?

Möjligt, om du främst köper in från producerande företag
M-Daniel Johansson

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.