Har ni varit med om bedrägeri någon gång?

Skapad - Senast uppdaterad
Hej! Som företagare måste man ofta vara på sin vakt för att inte bli lurad av skumma försäljare, oseriösa leverantörer/samarbeten, bluffakturor och så vidare (som privatperson också i för sig).

Men min fråga är, om någon här som har startat företag eller håller på att starta företag, någonsin har blivit lurade på något sätt? Eller nästan blivit lurade men hunnit avbryta innan någon skada blev skedd? Berätta gärna vad som hände och hur det slutade så man vet vad man ska akta sig för.

Min delägare och jag fick en bluffaktura en gång för några år sen från Pc Marketing in Sweden (?) och de påstod att vi hade köpt någonting som skulle vara Photoshop 9 (!?) samt DreamWeaver 9 (?!). Okej, om de hade hetat CS4 som de bör göra, då hade jag inte blivit lika ?!, men detta var ju bara tragiskt. Fakturan låg på 2699 kr och de påstod alltså att vi hade beställt detta och vi hade 14 dagar på oss att betala. På baksidan sen när man läste det finstilta så stod det att denna faktura egentligen bara är i reklamsyfte och att man inte behöver betala men OM man betalar så förbinder man sig på någon sorts prenumeration på någonting (minns inte riktigt vad, det var så länge sen). Det slutade med en anmälning, men jag vet inte vad som hände sen (har inte hört något).

Berätta gärna om er värsta eller konstigaste upplevelse! Ska bli spännande!  :giggle
Svensktillverkade, naturliga hudvårdsprodukter online : http://www.svensksalva.se
Inlägg: 2360
Tack mottaget: 31
#24992
En kund hade på -60talet köpt på avbetalning en hel del inredning. Halva beloppet blev inte betalt och mannen hade sålt mina möbler. 2 alternativ fanns fängelse i något år eller avbetalningsplan. enl. en speciell modell som fanns då. Han kröp till korset och valde det senare som fullföljdes.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
Inlägg: 1165
#24993
Jobbade på en grossist. Vi fick en återförsäljaransökan från England. Inte så vanligt, men visst hände det. Vi lade upp dem som kunder, utan kredit tills vidare. Någon säljare fick i uppdrag att ta kontakt med dem, men han lyckades inte. Inget konstigt med det heller.

Efter 4 månader får vi ett telefonsamtal från en engelsk gentleman som förklarar att det är stor brist på X (en vara vi sålde) på grund av någon lagermiss hos generalagenten där, och han skulle därför vilja köpa en del av oss. Närmare bestämt för en halv miljon kronor. (Vår snittorder låg på 6.000kr).

Därför hamnade det hela på mitt bord, och där tog det stopp. De ville betala med ett kreditkortsnummer, leveransadressen gick till ett rätt så sunkigt område i London, uppgifterna som var lämnade gick till en stor finanskoncern som sannerligen inte visste något om detta etc. Snyggt gjort, men om man skrapade på ytan så såg man rätt tydligt vad det handlade om. Jag hade inte provision på den affären (men det hade säljaren som tagit emot ordern), och kanske var det därför jag inte blev förblindad.

Vi rev deras order i bitar och sket i att kontakta dem, de hörde heller inte av sig.

Några veckor senare fick jag höra att några kollegor i branschen utsatts för samma sak, och gått på det hela... :-/
Inlägg: 2360
Tack mottaget: 31
#24994
Numera är det mest via datorn jag blir millionär bara jag gör si eller så. Det är så tjatigt så spam borde träda in snabbare än nu och inte bara tacka för att man klickar. Någon som  har lite att göra kan ta upp det som en bokidé och visa alla tänkbara påhitt. Då skulle frågeställaren kunna köpa den och säkert många fleroch kanske bli rik?
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.