Att starta nytt, lite olika frågor

Skapad - Senast uppdaterad
Jag vill starta en ny klädbutik här på orten, jobbar just nu på en affär här men vill istället starta något nytt som inte finns. Jag har några frågor... Ja har innan varit i kontakt med Almi men då i ett annat affärsköp. Det blev inte av då den butiken gick för dåligt, så nu vill ja istället öppna eget.

Jag har tänkt ansöka om att låna ca 250000 och gå in med 50000 själv ifrån början. Så mina frågor är dessa:

1. Måste man "blanda" in Almi i detta eller kan man gå till banken endast? Tycker Almi är toppen men de tar ju lite mer ränta än banken.

2. Har suttit med likviditetsbudget länge nu och får inte ihop detta alls med lån och löner osv. Finns det något bra ställe man kan läsa sig till detta om man aldrig gjort det innan?

3. Vilken företagsform är bäst? Kommer vara en butik på 89 kvm, räknar med att köpa in runt 650000 per år.

Jätte tacksam för svar🙂
Inlägg: 50
Tack mottaget: 1
#33645
Vi var inne på att starta butik för ett par år sedan och min erfarenhet är att banker inte är intresserade av att låna ut pengar, och att almi inte vill låna ut en sådan stor del. Men det kan säkert variera beroende på vad man har för förutsättningar. Bäst är såklart att du kollar med alla som kan tänkas vilja låna dig pengar och hör vad dom har att säga.

Tror verksamt.se haar en del information om hur man går till väga med det som behövs för att starta eget.

Är det något specifikt du undrar över kanske någon här kan svara.

Företagsform har jag ingen aning om. Men gissar på AB eftersom du inte har samma betalningsansvar om det går dåligt. Du har ju dessutom ändå tänkt satsa dom 50000 som krävs för AB.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.