Vi måste lyssna på dom unga!

Skapad - Senast uppdaterad
Jag har haft extrema problem med mitt företag och internkommunikation, vi har massor med olika verktyg för att kommunicera internt men det känns ändå som att informationen försvinner någonstans på vägen. Vi har de självklara all@ mailadresserna som skickar ut mail till alla. Vi har också ett intranät där det är väldigt strukturerat.

Vårt största problem är ändå att informationen inte når alla tillräckligt väl och det blir osämja på grund av detta. Många vill slappna av när de är hemma med barn och familj så att dom inte tittar av sin mail även fast mailen finns i mobilerna idag, vilket är förståeligt. Intranätet ska vi inte ens prata om, det är ytterst liten procentandel som aktivt är inne på det systemet under kvällar eller helger.

Vi har som policy att enbart meddelade personer när det är ytterst viktigt då vi jobbar inom en väldigt dynamisk bransch, så vi måste mer eller mindre skicka sms manuellt till alla och även då kan det hända att det inte levereras för att vi skickar så många sms så att det är lätt att missa folk. Vi började titta på olika smsleverantörer för att göra allting via en central, dessa lösningar är inte helbilliga och det är mycket meck att få igång allting.

För ca 2 veckor sedan satt jag i bilen med min dotter och pratade med en smsleverantör, efter samtalet frågar hon
"Vad försöker du göra med sms Mamma?"

Berättade om problematiken för min dotter varpå hon säger, men varför gör ni inte en SMSgrupp? Då berättade jag att vi har försökt göra det men att det är lätt att man missar informationen till alla.

Då säger hon

"Nej mamma, en SMSgrupp....det finns en tjänst som heter så som vi använder i vårt kompisgäng...det är gratis att skicka sms till alla samtidigt, vänta ska jag visa dig"

Så skapade hon en grupp med mig, hennes pappa och min bror, tog henne ungefär 1-2 min i bilen. Nu skickade hon ett "hej" sms och jag fick det, plötsligt svarar min man med ett hej. Briljant!

Nu till min problematik, jag berättade att vi har gjort så på jobbet också fast med själva telefonen och "lagt" till andra i smsgrupper..vi kör Iphones dom flesta.

Hur många kan vara med i en sån här SMSgrupp?

Det visste hon inte men dom var 14 personer i sin grupp och använde det för att alla skulle få information.

Själva SMS:et man fick från SMSgrupp kan göras betydligt mycket snyggare och bättre men det är själva informationsflödet vi är ute efter. Det jag personligen tycker är lite synd och som jag mailat företaget om är att det står "Via www.SMSgrupp.se " lite då och då. Det är dock bara en detalj.

Nu har vi en SMSgrupp för hela företaget på 25 personer och sen har varje projektgrupp om ca 5 personer varsin SMSgrupp. Senaste 2 veckorna har det inte funnits minsta gnäll om att informationen har nått ut. Att sms:en sen är gratis var inte helt 100% sant, det kostar som ett vanligt sms att skicka till 1 person eller 25 personer (vet inte hur stora grupper man kan ha). Däremot har alla på företaget fastpris-abonnemang så då blir SMS:en gratis.

Som tack till min dotter så uppgraderade jag hennes Iphone 4 till en Iphone 5, hon blev glad och inspirerad att hon kunde hjälpa mig lösa ett stort problem på mitt företag.

Så grundkontentan är att min dotter på 15 år löste mitt jobbproblem med hennes vardag, jag börjar inse också att vi måste börja lyssna mera på våra ungdommar eftersom dom har mer koll än oss på dagens trender för att dom sitter uppkopplade dygnet runt. Hon visade mig nämligen Harlem Shake innan alla TV kanaler etc började göra dom. Då tyckte jag att det var trams, men vilken sensation det har blivit. LYSSNA på dom unga och utgå inte ifrån att ni kan och förstår allting med internet och mobil.
Inlägg: 796
Tack mottaget: 29
#33790
Bra och tänkvärd story :bravo

Kollar jag på min dotter som är snart 3år så är hon bättre än mig på t ex Ipad :-[
Även om jag tycker jag har rätt bra koll så är det omöjligt att hänga med.
Grundare av foretagande.se
Inlägg: 157
Tack mottaget: 1
#33795
Patrik skrev:
Bra och tänkvärd story :bravo

Kollar jag på min dotter som är snart 3år så är hon bättre än mig på t ex Ipad :-[
Även om jag tycker jag har rätt bra koll så är det omöjligt att hänga med.


Som tävlingsmänniska jag är hade jag varit stolt med att ha en sajt som denna. Du kan alltid ha den i bakfickan om hon senare i framtiden börjar jiddra om din tekniska okunskap ;)

Schysst story btw!
Var roligt att höra din erfarenhet.
Skall ha den i bagaget i möten med mina kunder.
Med vänlig hälsning Carl Jonas Följ mig på Twitter http://www.twitter.com/carl_jonas www.carljonas.se - Blogg om företagande www.oneconsultant.se - Webbyrån som gör dig nöjd Webbutvecklare, entreprenör och bloggare
Inlägg: 796
Tack mottaget: 29
#33796
Tack Carl Jonas! 🙂
Grundare av foretagande.se
Inlägg: 2360
Tack mottaget: 31
#33825
Att låta barnen omedvetet ta ansvar som lek är det bästa. När de sedan visar sig att de har lösningen på problemet gör att de växer än mer. Till sist behöver de oss inte längre och har blivit vuxna.
Lars
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.