Stora pengar

Skapad - Senast uppdaterad
Inlägg: 4
Tack mottaget: 2
Tjena!

Rubriken har två syften! Dels så älskar alla pengar så fler trycker på just den. Dels så förklarar det ett av mina problem.

Först måste jag säga att jag är ung, förmodligen bland de yngsta här. Jag har allt sen jag var 14 jobbat på diverse ställen och är ganska "mogen" i just det avseendet. Jag har bestämt mig att jag kommande år, från 01 06 13 till 01 06 14 bara göra vad jag tycker är roligt. Tänka, och sätta i verket. Miljö och teknik är det jag brinner absolut mest för. Jag har en idé.. Stora pengar.. Men jag behöver hjälp!

Hur skall jag driva igenom min affärsidé?

"Skörden från din iPad"

Jag är fortfarande i startskedet men enkelt förklarat. Bonden har åkrar, mycket tid läggs i traktorn för att sköta åkrarna. Lägg "tågräls" var tionde meter på alla åkrar. Upp med maskinerna på rälsen. Stor investering, men oerhört långsiktigt och bra för miljön!

Var börjar jag? Jag har konstruktions kunskaper och kan använda diverse autocad program! Marknadsföring klarar jag förmodligen också. Problemet är ekonomin och de konservativa bönderna.

Varje ord är viktigt! Tack på förhand.
Inlägg: 1374
Tack mottaget: 187
#34423
Om jag vore du skulle jag nog satsa på en annan affärside.

Dels tycks du sakna de grundläggande kunskaperna om lantbruk och marginaler i den branschen, och dels verkar du missat att de 'konservativa' bönderna redan tillämpar det du beskriver, fast utan att lägga ut miljontals kilometer tågräls på åkrarna.

Traktorer med Gps är inget ovanligt numera, och då styrs traktorn till att köra på centimetern på rätt plats, för att utnyttja maskinernas bredd maximalt. Likaså om man delar upp fältet så kan man köra på exakt rätt plats, för att delarna ska vara jämt delbara med bredden på den maskin man kör.

Enklare sysslor kan säkerligen redan idag köras utan förare. Dock finns det inte så många enklare sysslor, utan med dagens maskiner har man allt en hel del att hålla reda på.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.