Två säljande webbsidor, ett företag?

Skapad - Senast uppdaterad
Inlägg: 125
Tack mottaget: 1
Har en liten fundering nu...Funderar ju på att starta eget om något år...och har nu kommit upp med en tanke jag inte har något svar på... 🙁Så jag hoppas ni kan hjälpa mig... 🙂Hur blir det om man har ett företag men två webbsidor man säljer saker ifrån?

Dessa sidor kommer isåfall ha två olika (men liknande) domänadresser.

Man kan väl bara registrera sig med ett företag?

Hur får man då in att man har två sidor där man säljer helt olika saker?T.ex. att jag startar mitt företag FöretagetY, detta företag kommer ha webbsidan foretagety.se där det säljs tidningar.

Sedan vill jag även ha en webbsida som heter foretagetz.se där det säljs kortlekar.(obs, endast exempel, egentligen kommer det handla om andra saker)Domänadresserna kommer då likna varandra delvis, men ändå vara olika och det kommer säljas olika saker på dessa sidor (sakerna har inget med varandra att göra, därför känns det fel att ha allt på samma sida).Måste jag då ha två olika webbhotel? Eller ha samma, men betala för båda domänadresserna? (låter visserligen logiskt, men ändå)Hur blir det med bokföringen? Måste jag göra den i 2 skilda dokument, eller kan jag göra den i samma program?Eller är det kanske enklare att försöka baka in de två olika sakerna på samma sida?Kan hända att detta låter aningen luddigt, men hoppas ni förstår hur jag tänker. =)
Inlägg: 796
Tack mottaget: 29
#3936
Hej!Jag tror jag har förstått dig..Du kan starta ett företag med ett namn och sedan använda två olika arbetsnamn till dina sajter, alltså ditt företag behöver inte heta samma sak som dina sajter. Dina två idéer behöver inte heller vara kopplade till varandra.Kör på två domänadresser men använd samma webhotell så blir det säkert billigare.Bokföring är inte min starka sida :vissla så någon annan får gärna rycka in om jag har fel, men jag tror bestämt att du kan använda samma program och bokföring till båda sajterna utan att det ska vara ett problem.Mvh PatrikPs. Jag tog bort utlänkarna till företaget Y och X så vi slipper döda länkar :wink:
Grundare av foretagande.se
Inlägg: 125
Tack mottaget: 1
#3937
det verkar som att du förstod vad jag menade... :grin:Så det räcker alltså att jag har ett företag men kan ha olika sajter ändå....så glad jag blir... :mrgreen:Hoppas att jag kan bokföra det på samma program, men det borde man ju kunna då det är företaget jag bokför åt och inte sajterna... :? 🙂Ahh...vad bra att du tog bort de döda länkarna, kom på först senare att det kanske är folk som tror att de fungerar och kanske blir arga över att de inte gör det... :oops:
Inlägg: 232
#3938
Detta är inga problem. Du kan köra hur många webbsidor du vill på ett och samma företag. Domänadresserna är ju ingen juridisk person så dessa har inget att säga till om. Bokföringsmässigt så är det transaktionerna som bokförs oavsett hur dessa förmedlas i praktiken..
M-Daniel Johansson
Inlägg: 125
Tack mottaget: 1
#3939
ahh...vad skönt... 🙂Trodde visserligen att bokföringen ska vara som vanligt ändå, men var inte helt säker..Så glad jag blir...då kan jag sitta och fortsätta planera... :mrgreen:

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.