Ersättning till samarbetsparter?

Skapad - Senast uppdaterad
Hej

Jag är ny på sidan. Vill först tacka för ett mycket lärorikt forum. :roll:Jag är logoped och har en konsultfirma (än så länge bara som bisyssla). Mina uppdrag är bl a utrening och behandling inom dyslexi och afasi samt kompetensutveckling för pedageger. Jag är också mycket kreativ och pedagog av mig själv vilket gör att massor av idéer växer fram.Det senaste året har jag gått i tankar i att göra pedagoiska material för t ex språkträning men även en egen teckenbok/teckenmaterial (Med tecken här menar jag symboler som liknar tecken för enskilda ord i teckenspråk. Dessa används som stöd till det talade språket i komunikation med språkstörda barn).Jag har frågat en förskollärare/specialärare för samarbete för att förverkliga detta. Hon ska framförallt stå som illustratör och korrekturläsare. Hon är även bollplank för utveckling av idéerna.Är det någon där ute som har erfarenhet av liknande fall och kan ge mig en fingervisning.

1. Hur mycket brukar/ska man betala för sådana tjänster? Arvode till illustratör? Arvode till idégivare? korrekturläsare? mm.

2. Hur ska jag betala henne? Hon har inte eget företag.Önskar er alla forumvänner en riktigt god jul och got nytt år :lol:
Inlägg: 640
Tack mottaget: 3
#4501
Hej!Jag kan tyvärr inte svara på din fråga, men önska dig och alla andra en riktigt god jul kan jag! :wink:MVHR
Inlägg: 758
#4502
När jag utför arbeten som idékläckare till olika företagsevent, så brukar jag ta 1650: - för den första timmen.

Sedan kostar det 650: - per timme för ytterligare 4 timmar.

Sedan kostar det 450: - för 5 timmar till.

Efter 10 timmar så tar jag 275: - per timme.Saknar vedebörande F-skatt, så får man betala ut vanlig lön.

Förslagvis hälften av ovanstående minus skatt.Hälsningar!

Stefan
Hälsningar Stefan Förståndet är rättvist fördelat. Alla tycker att dom har fått tillräckligt
Inlägg: 14
#4503
Hmm.. tack det gav en liten fingervisning men passar inte riktigt för att tillämpa i vårt fall.

Vi har träffats nu 2 ggr. Igångsättning och idéns ursprung är från jag som har företag. Hon som jag har som samarbetspart för framtagandet av ett peagogiskt-logopediskt träningsmaterial/spel fungerar som sagt som illustratör, bollplank i hela utvecklingsprocessen och korrekturläsare. Som det ser ut tror jag att hon och jag kommer jobba på det tills idén är klar.Hur tycker ni ska jag betala henne?

Ska hon vara med finansieringen, vi tar fram materialet ihop och delar på vinst och förlust tillsammans. Dilemman är bara att hon inte har företag så det är jag som står för en del pappersarbete, moms, skatt mm.Finns det någon facit hur man gör :ops. har också en följdfråga kring detta projekt som inte pasar här. Skriver som nytt ämne.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.