Startsida

Kallelse

Skapad - Senast uppdaterad
Inlägg: 187
För nästan 6 månader sedan var jag på en strata-eget information, mer av nyfikenhet än vilja. Nu, ca:6 mån senare, dimper det ner en kallelse till en starta-eget utbildning helt utan att jag har anmält mig till en sådan 🙂.Ä väl ba å tacka å ta emot de.Finns det någon här som har gått eller går en sådan utbildning!
Frilansande människa
Inlägg: 507
Tack mottaget: 1
#664
Har inte gått någon men skulle gärna vilja!!
Billiga solglasögon - www.trendystuff.se
www.spaweekendhotell.se - Spa portal
Inlägg: 187
#665
Ja! Det är en smula orättvist mot arbetstagarna att bara arbetslösa får tillgång till starta-eget bidrag och kurs.

Den som kan få stödet ska vara arbetslös eller riskera att bli arbetslös och är arbetssökande på AF. Det står även att stöd kan ges till personer som bor inom stödområdet, även om de arbetar.. Jag vet inte vilka områdena det är, Men om jag har fattat dig rätt så riskerar du att bli arbetslös!
Frilansande människa
Inlägg: 23
#666
Tjena Ben,Jag har varit på ett sånt hos nyföretagar Centrum. Det var ganska intressant men mycket grundläggande..
Inlägg: 507
Tack mottaget: 1
#667
Så det är väldigt grundläggande eller? Då kanske man kan det mesta ändå.
Billiga solglasögon - www.trendystuff.se
www.spaweekendhotell.se - Spa portal
Inlägg: 187
#668
Innan jag började så hade jag tankarna åt samma håll som Danne, men jag tackar gudarna att den är grundläggande. Även att man tycker sig behärska detta med uppstart av ett företag så är det såååå mycket mer man ska tänka på, vad man ska räkna, hur man ska räkna, fallgropar, företagets ekonomi, mm. mm. vi får även hjälp av fogden och även........ja ja! jag kan fortsätta länge. Kontentan är att man får en rejäl skjuts framåt och inget lämnas åt slumpenProfessionella rådgivare ställer upp på individuella samtal, även efter utbildningens slut. Alla ni som tänker skaffa ett företag råder jag er att söka utbildningen hos AF. En 8v. investering av erat företag. Jag tycker i alla fall att dessa 8v. Kommer att bli väldigt intressantaKihlbom: Vad fick du ut av dessa 8v.?
Frilansande människa
Inlägg: 507
Tack mottaget: 1
#669
Nej det är nog som du säger! Skulle nog inte skada att gå den.Men man kan bara gå den om man är arbetslös va?Jag har ju nämligen jobb, så det funkar nog inte.
Billiga solglasögon - www.trendystuff.se
www.spaweekendhotell.se - Spa portal
Inlägg: 187
#670
Trodde de jag med, men i vår grupp fins 2 st som arbetar, en jobbar natt, och den andra jobbar timmar lite då och då.En sak som jag värderar mest med dessa 8v är marknadsföringen som en av våra ledare håller i. Jag tyckte att jag behärskade det här med marknadsföring hjälpligt i alla fall, men OJ! jag är ju inte ens en nybörjar har jag insett. Men alla har ju inte turen att få en kille som har rest runt i världen för att hjälpa större företag att profilera sig och marknadsföra sig. Även vår jurist är det intressant att lyssna på. Sist kommer det här för.....de bokföringen och revisor jobbet. Men men! tur att det går att köpa såna tjänster :wink:En sak är säker, det är olika mellan kommunerna, I Stockholm är hela bidraget borta och andra ställen har man bidrag i 3 månader. Vi har bidrag i 6 månader med en möjlighet att få något förlängt
Frilansande människa
Inlägg: 507
Tack mottaget: 1
#671
Det låter verkligen intressant!Så du har planer på att starta företag efter dessa 8 veckor då eller?
Billiga solglasögon - www.trendystuff.se
www.spaweekendhotell.se - Spa portal
Inlägg: 187
#672
Mina planer är en aning difusa måste jag erkänna, Hade jag några hundra tusen på fickan var det nog en helt annan sak. Nu måste jag ta och fundera på hur jag ska få mina planer att uppfyllas. Jag menar, för att komma till den slutliga iden kanske man kan gå andra vägar. Vi får se!Edit: Hur som helst så är det ett bagage som jag bär med lätthet
Frilansande människa
Inlägg: 507
Tack mottaget: 1
#673
Ja det är ju det där med att ha en bra ide och kunna finansiera den!Hoppas du lyckas!PS. Du får väl tipsa dina kurskamrater om www.foretagande.se 🙂
Billiga solglasögon - www.trendystuff.se
www.spaweekendhotell.se - Spa portal
Inlägg: 187
#674
PS. Du får väl tipsa dina kurskamrater om www.foretagande.se Smile
Naturligvis! :wink:
Frilansande människa
#675
Men jag tackar gudarna att den är grundläggande. Även att man tycker sig behärska detta med uppstart av ett företag så är det såååå mycket mer man ska tänka på, vad man ska räkna, hur man ska räkna, fallgropar, företagets ekonomi, mm. mm. vi får även hjälp av fogden och även.
--------------------------------
Delar Dator lagra
Inlägg: 2360
Tack mottaget: 31
#676
Det var intressant att följa tråden då jag håller på med detta att hjälpa till vid företagsstart. Var glada om ni fått så mycket information antingen ni startar eller ej. Kunskap är aldrig fel, och de jag hjälper bör ha minst den kunskapen som ni fått. Ni har fått en massa kunskap som ni trodde ni behärska men det ett och annat ni inte tänkt på.  Att man inte är fulllärd fick jag lära mig som 16, 17 åring då jag trodde jag var en gud att spela bordtennis när jag vann klubbmästerskapet. I priset ingick att spela mot Bengt Grive (sportkomentator). Jag hade 20 bollar och skulle bara spela in en till. Grive vann med 22-20 och den kantboll han inte tog var han sur över resten (19 st) var handikappbollar.) Jag kommer inte ihåg hur många gånger han var svensk mästare. Men det är en viss skillnad trots allt.
Vi på forumet har en hel del kunskap som förmedlas här och än mer kunskap skulle man ta sig råd att få innan start. Ofta fast man får lägga ut en del så får man igen det med stor ränta.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.