Startsida

Mini Seedcamp Helsingborg - ansök nu!

Skapad - Senast uppdaterad
Inlägg: 1
Hej,

Tänkte tipsa om att ansökningsperioden för Mini Seedcamp Helsingborg nu har inletts. Det är alltså hög tid för webb/techföretag att anmäla sig till evenemanget, som går av stapeln den 5 maj i Helsingborg.

Mer information finns på webbplatsen: http://seedcamp.com/pages/sweden09

Lycka till!

----
EM i entreprenörsskap till Helsingborg
Seedcamp samlar start-ups, riskkapitalister och företagsledare

Seedcamp är ett veckolångt arrangemang för nya europeiska företagare. Syftet är att ge entreprenörer möjlighet att träffa både riskkapitalister och företagsledare med lång erfarenhet.

Nytt för i år är att det också ordnas sju stycken dagslånga Seedcamp-evenemang runt om i Europa. Sverige och Helsingborg kommer den 5 maj att stå värd för den enda Seedcampträffen i Norden.

Syftet med Seedcamp Helsingborg, som anordnas på nätverkscentret SHIP vid Lunds Universitet Campus Helsingborg, är detsamma som för det veckolånga arrangemanget: att ge nya företagare möjlighet att knyta kontakter med entreprenörer och investerare och därigenom öka sina företags livskraft.

De företagare som kommer till Seedcamp Helsingborg i maj är i startgroparna med att bygga upp sina bolag. De får ta del av kunskaper från passionerade entreprenörer, industriledare och riskkapitalister med mångåriga internationella erfarenheter. Via seminarier och enskilda möten får företagarna insikter och grundläggande vägledning för att kunna sätta rejäl fart på sina företag.

Några av mentorerna och paneldeltagarna som medverkar på Seedcamp Helsingborg är Joachim Samuelsson (Biomain), Martin Gren (Axis), Thomas Weilby Knudsen (NorthCap Partners), Johnny Andersson (Mannheimer Swartling), Sam Aston (Epsilon Information Technology), Hjalmar Winbladh (Rebtel), Peter Ahlgren (Augmenta), Joakim Jardenberg (Mindpark), Philip Diab (Good Fortune), Marc Tullgren (Setterwalls), Hampus Jakobsson (The Astonishing Tribe) och Karri Saarinen (ArcticStartup). Paneldebatten kommer att ledas av Wivan-Kristina Sandberg från Rapidus.

Företagen som anmäler sig till Seedcamp Helsingborg har chans att bli utvalda till Seedcampveckan i London i september, den tredje i ordningen. Varje år väljs cirka tjugo företag ut för att under en intensiv vecka umgås med riskkapitalister och personer med lång erfarenhet av nyföretagande. I slutet av evenemanget investerar Seedcamp som mest €50,000 i de fem företag som anses ha bäst framtidsmöjligheter. 

– Seedcamp-veckan var den mest händelserika veckan i mitt liv. Vi knöt hundratals nya kontakter, och fick ovärderliga råd och tips från framgångsrika entreprenörer och riskkapitalister. Det var en helt fantastisk stämning under hela veckan i London, säger Mattias Tyrberg, VD på Saplo, det enda svenska företag som gick vidare till Seedcamp i London 2008.

Förutom Seedcamp Helsingborg genomförs dagslånga Seedcamp-träffar också i bland annat i Berlin, Warszawa och Paris under våren 2009.

Nordiska entreprenörsföretag kan anmäla sig till Seedcamp Helsingborg via www.seedcamp.com under perioden 23 mars-19 april.

För mer information, kontakta:

Anna Lagerkvist
Cloudberry Communications
070-240 88 25
anna@cloudberry.se

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.