Fotokurs för nybörjare (Ängelholm)

Skapad - Senast uppdaterad
Fotokurs för nybörjare!
Digitalfotokurs för dig med en digital systemkamera.
Har du en fin kamera men vet inte hur du ska använda den på bästa sätt?

Under denna kurs kommer vi att varva teori och praktik. Vi går igenom de grundläggande inställningarna såsom bländare, slutartid, vitbalans och ISO. Vi kommer även att prata en del om bildkomposition, hur man bygger upp sin bild för att göra den så intressant som möjligt, och lite om blixtfotografering.

Vi träffas på tisdagar (ev. även annan dag i veckan om intresset är väldigt stort).
Varje tillfälle är på 1,5 timme och vi träffas 5 gånger.

Kursstart: Tisdag 7 februari
Tid: 18.30
Var: Vaktgatan 33, Ängelholm
Deltagare: 3-5 stycken
Krav: En digital systemkamera.
Kursledare: Fotograf Lotta Johansson
Anmälan: Via mail till lotta@studiokontrast.se eller telefon; 076 83 00 239. Ange namn, adress, och telefonnummer jag kan nå dig på.
Pris: 795:- (Betalas via faktura som kommer ut runt kursstart).

Såhär ser uppbyggnaden av kursen ut (med reservation för ändringar):
Tillfälle 1: Vi går igenom bländare och slutartid. Förhållandet mellan dessa och hur det påverkar bilderna. Du lär dig vilka inställningar du bör ha för att uppnå det resultat du är ute efter. Vi kollar på bilder och diskuterar hur man gjort för att nå just det resultatet.

Tillfälle 2: Vi pratar om vitbalans och färgtemperatur, hur du ska göra för att få rätt färg i dina bilder. Vi går även in på vad ISO är och hur olika värden påverkar bilden. Vi provar så smått att fotografera och tänker på det vi lärt oss.

Tillfälle 3: Denna träff lägger vi tyngd på bildkomposition, alltså hur du bör bygga upp din bild för att få den intressant. Alla deltagare tar med sig ett par bilder (frivilligt) och vi pratar kring dessa.

Tillfälle 4: Denna gång kommer vi prata om blixtfotografering. Både användning av blixt i studio, inbyggd blixt på kameran och extern blixt/handblixt. Vi provar att fotografera med blixt i studio och även utomhus (om vädret tillåter).

Tillfälle 5: Vi gör en snabb genomgång av vad vi har lärt oss och provar sedan att fotografera produkter och modeller, som kommer att finnas på plats vid detta tillfälle, i studion.
Vi avslutar kursen med en frivillig utvärdering och fika🙂.


[attachment=55]0.jpg[/attachment]
Portfolio: www.lottajohansson.fotosidan.se Blogg: www.fotograflottajohansson.wordpress.com

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.