Kontering av tjänstepension

1
Har fått en faktura (den första) från SEB TryggLiv gällande vår tjänstepension. Den ska betalas manuellt denna gången, men tas via autogiro i fortsättningen.

Saken är nu den att vi startar upp vår bokföring den 1/1-06. Har inte haft någon direkt företagsaktivitet detta året, utan allt kommer att starta den 1/1-06.

Fakturan gäller perioden 060101-060131 (vi kommer att få en via autogiro varje månad) men förfaller redan 051231.

Hur ska jag nu göra? Vänta till den 1/1-06 med att bokför den?

Om inte, hur bokför den nu? Interim?

Vilka konton ska användas vid bokföring? Vi är ägarna till ett handelsbolag.

Framtida medarbetare kommer också att omfattas av detta SEB TryggLiv.



Kalvira
720
[quote="Kalvira"]Har fått en faktura (den första) från SEB TryggLiv gällande vår tjänstepension. Den ska betalas manuellt denna gången, men tas via autogiro i fortsättningen. [br]Saken är nu den att vi startar upp vår bokföring den 1/1-06. Har inte haft någon direkt företagsaktivitet detta året, utan allt kommer att starta den 1/1-06. [br]Fakturan gäller perioden 060101-060131 (vi kommer att få en via autogiro varje månad) [b]men förfaller redan 051231[/b]. [br]Hur ska jag nu göra? Vänta till den 1/1-06 med att bokför den? [br]Om inte, hur bokför den nu? Interim? [br]Vilka konton ska användas vid bokföring? Vi är ägarna till ett handelsbolag. [br]Framtida medarbetare kommer också att omfattas av detta SEB TryggLiv. [br] [br]Kalvira[/quote] [br] [br]Hur har ett HB kunnat teckna avtal om tjänstepension innan det startade? Svaret måst vara att det inte kan det och följdaktligen gör ni fel som inte tänker påbörja er bokföring förrän 1/1 trots att bolaget redan startat. Bolaget är bokföringspliktigt från dag 1, inte från den dagen ni tycker är lämplig. [br]I just detta fallet spelar det inte så stor roll hur ni gör eftersom en pensionsförsäkring för er som delägare inte är en kostnad i företaget och betalningen sålunda bara blir ett privatuttag.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.