Hur bokför jag gamla kvitton?

Skapad - Senast uppdaterad
Inlägg: 12
Jag har upptäckt en bunt kvitton som gäller kontantinköp till företaget under tidigare månader under året, men till betydande belopp.

Hur bokför jag dessa? Bokföringsprogrammet tillåter inte att jag registrerar verifikationer med ett tidigare datum.

Ska jag bara göra en ny verifikation och ange den 31/12 som verifikationsdatum eller ska jag använda programmets "ändringsverifikation" -funktion och ändra en gammal verifikation som har samma, eller ungefär samma datum?
Inlägg: 25
#34723
Hej
Hur man nu kan glömma en bunt kvitton med "betydande belopp" undrar jag och sannolikt även skattemyndigheten. Verkar i sig skumt.
Normalt har ju sedan en feldatering inte någon större vare sig sexuell eller annan betydelse förutsatt att verifikatet i sig är korrekt och allt påvisbart. D.v.s. bokför på dagens datum (varför du skriver 31/12 begriper jag inte) och låtsas att det regnar. En osannolik revision i denna fråga skulle sedan med stor sannolikhet inte föranleda vare sig tukthus eller dödsstraff. Du kan även i vissa program gå in och göra tillägg i en tidigare datumkorrekt verifikation.
Se vår hemsida: saldosystem.se och lär dig bokföring Mvh Peter
Inlägg: 12
#34725
Schysst! 🙂 Men problemet är att jag inte KAN bokföra på "dagens datum" vid bokslutet. Programmet (Visma 500) tillåter inte en verifikation med ett datum från tidigare månad. Därför får jag sätta 31/12 som datum och stoppa in kvittona på en tidigare verifikation med korrekt datum och bokföra en ÄNDRING av denna den 31/12.
Inlägg: 2066
Tack mottaget: 2
#34736
Om du hittade dem idag varför inte bokföra dem nu i september?
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
Inlägg: 12
#34741
De ska in i bokföringen för i fjor. Ligger "2000 kr" efter med den deklarationen... 🙁. Men nu är den klar och inskickad 🙂

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.