Avdrag för bredband EF

31
Hej,

Får avdrag för bredband i EF göras? Firman drivs hemmifrån.

Bredbandet är en förutsättning för att få inkomster i företaget. Utan bredband inga inkomster alltså. Har läst en del och förstått att bredband inte är avdragsgillt eftersom Skatteverket anser att man skulle haft kostnaden privat ändå. Tycker ändå att det är konstigt eftersom jag utan bredband inte kan få några inkomster i firman. Tycker att man åtminstone borde kunna dra av en del av abonnemangskostnaden motsvarande den del bredbandet används i företaget. Vad säger ni som är mer insatta?

Med vänlig hälsning
589
1
Skatteverket har nog som princip att inte godkänna ett sånt avdrag, just av den orsak du nämner, att man ändå har bredband hemma. Men du kan ju försöka dra av delar av kostnaden. Vill du göra det helt korrekt ska du då kostnadsföra den del du tänker dra av i firman och sedan, i deklarationen, skriva vad du har gjort och motivering till det, så kan Skatteverket ta ställning till om du får avdrag för det eller inte (så kalla öppet yrkande). Om du struntar i förklaringen och istället bara kostnadsför utan att förklara något, så finns det risk att du åker på skattetillägg (om Skatteverket kommer på vad du har gjort och inte håller med om att kostnaden är avdragsgill).
31
Tack Jorgen! Då vet jag. Får se om det är mödan värt med ett öppet yrkande, misstänker att det blir svårt att få igenom avdraget. Det blir nog till att ta fram den privata plånboken. Trevlig helg!

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.